Foto: Peter Cornelissen

Op donderdag 26 april werd Martin Nabuurs (1952) uit Wilbertoord benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen die hier bij horen kreeg hij echter pas dinsdag 15 mei. Op de dag van Lintjesregen was Martin namelijk op vakantie in Suriname. Vandaar dat burgemeester Walraven hem toen telefonisch op de hoogte bracht en hem nu het lintje alsnog persoonlijk op kwam spelden.

Verdiensten

Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.

Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

Sinds 1988 is Martin actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep Mill; Martin heeft zijn eigen programma "SwingMill'; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.

Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.

Sinds 2007 verzorgt Martin het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een. Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO's, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

Van 1972 tot 1978 was Martin diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord. Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen). Hij is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Martin sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen. Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.

Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.