Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur.

We geven advies bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet, laptop/pc van elk merk en model.

We kregen de vraag: “ik heb een paar jaar geleden iets geschreven over ‘xxx’ en goed opgeslagen op mijn computer, maar denk je nu dat ik het terug kan vinden?”. Van zo’n vraag smullen we bij de Computerhulp!
Open de Verkenner (met WIN+e) en klik boven het lint op ‘Beeld’.> Klik rechts in het lint op ‘Opties’ en ‘Map- en zoekfuncties wijzigen’.> Vink op het tabblad ‘Zoeken’ alle opties aan en sluit af met het klikken op ‘Toepassen’ en ‘OK’.> Ga nu terug naar het lint ‘Start’ en typ het woord (of de naam van het bestand) waarnaar je zoekt in het zoekvak rechts. (Met het vergrootglas) > In het nu geopende lint ‘Zoeken’ kun je de zoekopdracht verfijnen met de opties: ‘Gewijzigd op’, ‘Soort’, ‘Grootte’ ‘Andere eigenschappen’. Klik, als het nodig is op ‘Enter’ om de zoekactie te starten.
Het zoeken kan, zeker met lang geleden geopende bestanden, even duren maar je vindt het bestand er zeker mee!
Een heel andere vraag kregen we deze week: “waarom doen sommige sites het niet meer in Internet Explorer?’ Antwoord: dat komt omdat Internet Explorer niet langer ondersteund wordt en niet meer meegenomen wordt in beveiligingsupdates. Houders van websites houden niet van onveilige browsers en sluiten daarom de ingang van Explorer af.

Hebt u nou ook zo’n vraag of kom je ergens niet uit? Kom naar d’n Inloop! Breng uw laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen.

Ons advies, hulp én de gezelligheid zijn gratis.