Op 7 juni a.s. gaan er weer vele mensen, meerdere keren fietsend en/of rennend de Alpe d’Huez op voor het KWF in Frankrijk.

Piets Challenge is een van de teams dat wederom zal gaan deelnemen voor het goede doel en dit jaar gaan zij dit voor de zesde keer doen! Het team Piets Challenge is in 2011 ontstaan omdat onze vriend Piet lymfeklierkanker kreeg.

In 2012 werd er voor de eerste maal deelgenomen aan Alpe d`HuZes. In dit jaar fietste Piet nog zelf mee. In de jaren daarna is het team steeds terug gekeerd doch lukte het Piet niet vanwege gezondheidsredenen om daar bij te zijn.

Om een mooi bedrag in te zamelen voor de strijd tegen kanker werden de afgelopen jaren verschillende activiteiten opgezet waaronder:

Een 48-uur fietsmarathon rondom Kasteel Aldendriel te Mill, het Glazen Huis in Mill en in Zeeland, de goedbezochte pizza en pasta avond bij d`n Oven in Zeeland, en afgelopen december stond het team vanaf 27 december oliebollen te bakken op het plein bij de kerk in Zeeland voor het goede doel.

Het team heeft in de afgelopen jaren een aardig bedrag voor onderzoek van kanker bijeen gebracht.

Het team Piets Challenge heeft door de jaren heen wat wisseling van teamleden gehad en bestaat dit jaar maar liefst uit 2 teams die gaan deelnemen, een fietsteam en een loopteam.

Het loopteam bestaat uit: Angelique Verstraten, Dieuwertje Gieling, Dorethé Snijders, Marnix Bakermans en Trijntje en Sterre (dochters van Piet) van Dongen.

Het fietsteam bestaat uit: Robert en Helma Verbruggen, Karin Klamer, Tjeu Bakermans, Haico van Deijne, Mat en Freek van Sambeek (niet op foto) en als alles goed verloopt, zal Piet dit jaar samen met een teamlid op een tandem naar de top gaan.

Karin Klamer en Mat van Sambeek zijn twee teamleden die er vanaf het begin bij waren en zij zullen dit jaar dan ook voor de zesde keer (!) op 7 juni gaan deelnemen aan Alpe d’HuZes in de strijd tegen kanker.

Na de nodige trainingskilometers van alle teamleden wensen wij hun veel succes toe in Frankrijk!