Wist u dat Optiek Paul van den Dries aan de Stationsstraat 10 in Mill naast opticien ook oorspecialist is? Naast alle oplossingen voor uw zicht kunt u er ook met al uw vragen over uw gehoor terecht. Niet alleen voor het aanmeten van hoortoestellen, maar ook voor gehoorbescherming.

Horen

Wie merkt dat zijn gehoor achteruit gaat, kan bij Optiek Paul van den Dries in Mill terecht voor een hoortest, een vrijblijvend advies en de aanschaf van een hoortoestel. “Mensen stappen hier binnen met een groot probleem en serieuze vragen,” vertelt Anneke van den Dries. “Daarom verdienen zij al onze zorg en aandacht.”

Individuele oplossing

Optiek Paul van den Dries is sinds 2007 gevestigd in Mill. Anneke: “In een prachtige en perfect uitgeruste winkel. Wat wij willen, is topkwaliteit brillen en hoortoestellen leveren met heel veel aandacht voor de persoon. Voor wat betreft het horen: ieder gehoorprobleem is anders en dus gaan wij altijd op zoek naar de juiste individuele oplossing. We nemen de tijd om uit te zoeken wat precies het probleem is, maar ook wat de persoonlijke wensen zijn.”

Luisteren

Iemand die thuis werkt en in zijn vrije tijd de natuur intrekt, stelt andere eisen dan iemand met een drukke baan die de hele dag vergadert en met mensen telefoneert. “Bovendien stappen mensen ook figuurlijk een behoorlijke drempel over als ze voor het eerst bij ons komen. In alle rust het verhaal laten vertellen, mensen geruststellen, perspectief bieden, dat is ook een belangrijk onderdeel van ons werk.”

Gehoortest

“We voeren een hoortest uit en inspecteren de gehoorgang en het trommelvlies. Is er geen medisch probleem, dan helpen we de klant verder met het uitzoeken van een geschikt hoortoestel.” Dat uitzoeken gebeurt onder andere aan de hand van een vragenlijst. “Daarmee brengen we de persoonlijke situatie in beeld”, zegt Anneke. “Voordat iemand een definitieve keuze maakt, wordt het hoortoestel gratis en vrijblijvend een tijd lang in allerlei situaties uitgeprobeerd. Tussendoor stellen wij het toestel zo nodig bij, tot we de juiste instelling gevonden hebben. Het is echt een persoonlijk ‘een-tweetje’ tussen ons en de klant.”

Vergoeding

Afhankelijk van de technologie die een hoortoestel biedt, kan hij van enkele honderden tot meer dan duizend Euro kosten. Sinds een tijdje wordt 75% daarvan door de zorgverzekeraar betaald en draagt de klant zelf 25% bij. Dat betekent dat de nieuwste hoortoesteltechniek nu verkrijgbaar is tegen een naar verhouding lage eigen bijdrage. In de winkel van Paul en Anneke van den Dries kunt u vrijblijvend langs komen voor een advies en uitleg over de vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Meer

Voor meer informatie kijk op www.optiekpaulvandendries.nl of bel 0485 455 550.