Met trots kunnen we aankondigen dat het coalitieprogramma 'een betrokken samenleving, vanuit eigen kracht' afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering is vastgesteld.

Samen met Algemeen Belang '90 heeft de VKP constructief gewerkt om onze ambities en beloftes uit onze verkiezingsprogramma's om te zetten in een coalitieprogramma. De toekomstvisie heeft hierbij als inspiratiebron gediend, dit document is destijds opgesteld in samenwerking met de inwoners. De volgende thema’s, zoals ook in de Toekomstvisie 2025 beschreven, zijn opgenomen: Thema Wonen, werken, bereikbaarheid en samenleven, Thema Voorzieningen, onderwijs en sociaal domein, Thema Agro & Food en Thema Recreatie & toerisme.

Met dit nieuwe coalitieprogramma continueren we het ingezette beleid. We spreken ambities uit maar zijn ook reëel als het gaat over de beschikbare financiële middelen. Ook de komende 4 jaren zullen we keuzes moeten maken, waarbij we altijd ons hart voor de samenleving laten spreken. De belangrijkste uitgangspunten voor ons coalitieprogramma zijn: vertrouwen in de eigen kracht van de inwoners (denk hierbij bijv. aan burgerparticipatie), samenwerking op de juiste schaal: dit kan zijn binnen het Land van Cuijk, maar ook in een breder verband binnen bijv. Noord-Oost Brabant. Kwaliteit van de leefomgeving, sociaal netwerk en duurzaamheid zijn ook belangrijk voor ons woonplezier voor nu en voor de toekomst. Wat ook een belangrijk punt is, is de zelfstandigheid van onze gemeente. Zolang de financiën op orde zijn en de dienstverlening niet in het geding is, zijn we er voorstander van om zelfstandig te blijven. Als het in de toekomst mocht blijken dat zelfstandigheid niet langer mogelijk is, is VKP niet voor één gemeente land van Cuijk omdat we dat veel te groot vinden en kunnen we ons beter vinden in één CGM gemeente (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert).

Het programma geeft inzicht in de onderwerpen waarmee we als coalitie gezamenlijk aan de slag willen gaan en waar we prioriteit aan willen geven. Het is geen dichtgetimmerd programma: het biedt ruimte en gelegenheid om over oplossingsrichtingen het gesprek aan te gaan in de openbaarheid; in de gemeenteraad en met u.