V.l.n.r. Arianne, mevrouw van Kuppenveld en Elzebé.

In Wijkaccommodatie De Wester in Mill is sinds 1 november 2016 de dagbesteding van Sociom gehuisvest. “Samen met de deelnemers en vrijwilligers, maken Elzebé en ik, op de dagen dat de dagbesteding is geopend (ma-di-do van 10.00-16.30 uur) er elke keer een prettige dag van.

Met activiteiten zoals bewegen, geheugentraining maar ook knutselen en bloemschikken. Een fotowand van pakweg vijf meter breed en drie meter hoog, waarop een schilderij van Vincent van Gogh staat afgebeeld en het boerenland voorstelt waar van alles in gebeurt, levert ook veel gespreksstof op. Och, zo hooiden ze bij ons vroeger ook. Of, kijk nou, die platte kar, die hadden we thuis ook. En dan komen de verhalen. “De wand is mogelijk gemaakt door een samenwerking van Sociom, De Wester en de Huiskamer en gemaakt door drukkerij Festa in Langenboom. We zijn er echt blij mee.”

Samen doen

Arianne, de vaste welzijnsmedewerker in Mill, stelt samen met de deelnemers, de vrijwilligers en collega het maandelijkse programma op. “Ik krijgt drie halve dagen ondersteuning van mijn collega Elzebé van de dagbesteding in Langenboom”, aldus Arianne. Deze locatie is geopend op woensdag en vrijdag en zo kunnen wij samen vijf dagen dagbesteding aanbieden aan de inwoners van de gemeente Mill. “Ook zijn er heel actieve vrijwilligers betrokken, maar dat mogen er zeker meer worden, aldus Arianne.
“Een keer geen zin in allerlei activiteiten? Niets hoeft”, lacht Arianne. “De krant of een boek lezen met een kopje koffie, alles is mogelijk. We stemmen ons programma af op de behoefte van de deelnemers.”

Sociale contacten

“Ik zie sociale contacten, zelfs vriendschappen ontstaan en de deelnemers genieten samen met ons van de uitstapjes in het Millse. Zo houden zij het contact met hun eigen dorp. Ideaal dat de dagbesteding hier zit. Mijn functie van welzijnsmedewerker doet er toe en dat geeft mij heel veel voldoening”, besluit Arianne.

Meer weten over de dagbesteding of vrijwilligerswerk bij de dagbesteding van Sociom? Bel dan naar 0485-700500 of bezoek www.sociom.nl.