Het is deze dagen 12,5 jaar geleden dat enkele mensen vanuit de KBO afdelingen in Mill, het idee opriepen om een werkplaats dan wel hobbyruimte te gaan opstarten. Een gedachte die paste bij de tijdsgeest.

Informatie of dit al bestond was nergens te vinden. In die dagen kwamen veel jonge senioren thuis te zitten vanwege vervroegd pensioen. Het idee om samen te gaan knutselen sloeg aan. Maar hoe dat invulling te geven was de grote vraag. Een informatie avond leverde per direct veel geïnteresseerde deelnemers op.

Men ging zoeken naar een locatie, machines, bestuursleden, zoeken naar financiële middelen. Uiteindelijk werd de locatie het slooppand aan de Hoogstraat. Daar zit men heden ten dage nog steeds. En ja, de knutselschuur werd al snel omgedoopt in Senioren Hobby Centrum(SHC). Er werd een stichting opgericht door Theo Gerrits en Hans van Baal op 5-1-2006.

Het startgeld kwam van de provincie Noord Brabant en van de Rabobank.

Men startte met enkele hobbygroepen te weten: Hout, Bloemschikken, Tekenen, Boetseren en Metaal. Het Seniorenhobbycentrum begon met 60 deelnemers, inmiddels gegroeid naar 275 deelnemers. Het vaste team van vrijwilligers bestaande uit teamleiders en beheerders telt 45 personen.

Het Oranjefonds zag het unieke van deze actie in Mill in en ondersteunde met subsidie. Men vond het zo uniek dat de toenmalige Prinses Maxima, als beschermvrouwe van het Oranjefonds, het Seniorenhobbycentrum in Mill met een bezoek vereerde.

Zo kreeg het SHC veel bekendheid, de formule samen doen, samen van elkaar leren, samen delen en helpen was het fundament om centraal in de gemeenschap van Mill te komen staan.

Het aantal hobby’s is inmiddels uitgebouwd tot meer dan 20 mogelijkheden. Ieder jaar is sprake van uitbreiding. Binnenkort wordt gestart met Spaanse taal.

Het Seniorenhobbycentrum wil senioren en medioren gelegenheid bieden hun hobby’s gestalte te geven. Dat gebeurt door het vormen van nieuwe hobby groepen.

Het SHC biedt inmiddels ook andere activiteiten aan. De beurs “Hobby DoeWat”is zo’n voorbeeld. Deze manifestatie wordt altijd gehouden op de 1ste zondag van oktober. Het Inloop Computer Café helpt bij alle mogelijke digitale vragen. Het Hobby Reparatie Centrum helpt Jan en alleman met repareren van veelal huishoudelijke spullen. De deur staat daar voor onze inwoners altijd open op de laatste vrijdag van de maand. Nieuw en ook heel bijzonder is dat in september het Jeugd Hobby Centrum van start gaat. Elders in deze krant leest u daar meer over.

Het Seniorenhobbycentrum heeft gedurende die 12,5 jaar vele projecten, voor vele verenigingen en organisaties in onze gemeente, uitgevoerd. Denk aan het maken van parkbanken, bolderwagens en helpen aan de jeugdcarnavalswagens. Aan de (levende) kerststal wordt jaarlijks meegewerkt. Er worden stoelen, tafels en kasten gemaakt voor derden. Aan diverse kapellen, kerk, verzorgingscentrums projecten is meegewerkt. En verder te veel om hier op te noemen. Het SHC viert haar feestje informeel a.s. vrijdag. Daar komen alle vrijwilligers bij elkaar voor een eindejaar bijeenkomst.

Inloop Computer Café en Hobby Reparatie Centrum gaan binnenkort op vakantie.

In de maanden Juli-Augustus zijn er geen activiteiten meer. Hobby Reparatie Centrum is vrijdag 29 juni nog 1x actief. Hebt u iets te repareren: kleding, meubels, elektronica dit is nu nog mogelijk. Locatie: Hoogstraat 17 – tijd 13.30-15.00 uur

Zin om er na de vakantie bij te horen? Wil je meer weten? Geef een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op het www.seniorenhobbycentrum.nl. Bellen kan ook: Ans Bardoel - 06.34484961.