Stichting Kies voor Leven is trots op de ondersteuning van prominente personen.

Drs. Cathy van Beek, een van de meest invloedrijke vrouwen in de zorg, maakt sinds deze maand deel uit van het Comité van Aanbeveling van Stichting Kies voor Leven. “We zijn vereerd dat zij het werk van onze ideële organisatie een warm hart wil toedragen en zitting neemt in het comité. Hiermee wordt ons comité opnieuw uitgebreid met ‘n bekende Nederlander”, aldus voorzitter Toon Hermsen.

Cathy van Beek staat al jarenlang in de top-10 van maandblad Opzij van 'machtigste vrouwen in de gezondheidszorg'. Ze begon medio jaren 70 als leerling-verpleegkundige. Van Beek was in de jaren 90 onder meer jarenlang directeur van de Sint Maartenskliniek. Voordat ze in 2011 bij het Radboudumc begon, zat ze in het bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waar ze verantwoordelijk was voor toezicht en handhaving op de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders. Momenteel is ze o.a. actief als Quartermaster Sustainable Health Care bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Comité van Aanbeveling bestaat verder uit: Liane den Haan (Directeur ANBO), Hans Stam (oud-Directeur Hartstichting), Prof. Ton Gorgels (Hoogleraar Cardiologie), Ronald Melieste (Voorzitter NRR), Janneke Wittekoek (Directeur Heartlife Klinieken), Ruud Koster (Cardiologist, Researcher), Henk Valk (CEO Philips Benelux), Erik Ronnes (2e Kamerlid CDA), Jan van Overveld (Voorzitter Hartpatiënten Nederland), Bettina Heefer (Initiatiefnemer Hart4ALL) en Jordan van Bergen (Directeur GeefGratis).

De samenstelling van het comité laat zien dat er een breed draagvlak bestaat voor het doel van Stichting Kies voor Leven. De leden delen de overtuiging dat het project een belangrijke bijdrage kan leveren aan het redden van levens bij een hartstilstand. Bovenstaande groep onderschrijft de ambities van de stichting en draagt hen een warm hart toe.

Al sinds 2003 stelt Stichting Kies voor Leven zich ten doel om op nationaal niveau mensen te motiveren om in hun eigen regio hartveilige 6-minutenzones te creëren. Zij doen dat volkomen belangeloos. Zo is in elke buurt snelle hulp bij een hartstilstand te organiseren.

Meer weten? http://www.kiesvoorleven.nl/wiezijnwij.html.