Tijdens de jaarlijkse bierproefavond (BPA) van het Mills Bier Drinkers Gilde (MBDG), die alweer voor de 14e keer werd gehouden, presenteerden 15 broeders een speciaalbier met daarbij een hapje en muziek.

Voordat de presentaties begonnen mocht de koning van 2017, Jürgen van Hal, zijn bokaal terugbrengen en zijn verhaal doen hoe hij het afgelopen jaar beleefd had als koning. Even na acht uur was het dan zover, de eerste presentatie kon beginnen. Dit jaar streden er 14 broeders om de titel. Na 4 uur van proeven, discussiëren en lachen om de presentaties, kon de jury de punten gaan tellen. Het aanbod van de bieren was dit jaar erg gevarieerd; zo haalde de ene broeder zijn bier even bij de plaatselijke discounter terwijl de ander persoonlijk zijn bier ophaalde in België en Duitsland.

Op de 3e plaats eindigde Erik van Kessel; hij presenteerde Paix Dieux.

Johan ‘Joop Zoetemelk’ Vloet eindigde dit jaar op de 2e plaats met Baltic Ale.

Als winnaar van 2018 kwam Joris Nabuurs uit de bus. Joris serveerde Lei Fur Nordic Saison Nr. 32. Dit is een IJslands bier. Ondanks de muziek van Bjork haalde Joris de meeste punten van allemaal.
Hij kreeg door voorzitter Robert de graanare opgespeld en nam de wisselbokaal in ontvangst. Daarmee is Joris de 14e Koning van het MBDG. Roy mag deze titel een jaar lang dragen.

Dank ook aan Harm van Vorst voor het beschikbaar stellen van de locatie.