Hou je van timmeren, boetseren, schilderen, tekenen of knutselen? Dan kun je vanaf het volgende schooljaar 1 keer per maand je helemaal uitleven in je creativiteit.

Het Senioren hobby Centrum in Mill heeft het initiatief genomen om dit voor de jeugd van de gemeente Mill en Sint Hubert van de grond te krijgen.

Wat is de bedoeling?

Elke maand kunnen de kinderen vrij binnenlopen bij het jeugd hobby centrum. Er worden dan 5 hobby s aangeboden in de vorm van een 2 uur durende workshop. Door vrijwilligers van het hobby centrum worden de beginselen uitgelegd waarna de kinderen zelf aan de slag gaan. De hobby’s zijn: Timmeren/houtbewerking, Schilderen, Tekenen, Boetseren/keramiek, Knutselen/ creatief. Door het hobby centrum worden alle materialen ter beschikking gesteld, van schildersezels tot hout enz. Natuurlijk kun je als je creatie af is bij de volgende bijeenkomst een andere hobby kiezen.

Waarom dit initiatief?

Het SHC stelde vast dat er binnen de regio Land van Cuijk weinig initiatieven bestaan waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen buiten schooltijd. Ook staan de creatieve vakken op school behoorlijk onder druk. Het SHC zag een unieke kans om oud en jong samen te brengen. Wat is nou leuker dan gedurende de donkere maanden samen met een creatieve hobby bezig te zijn. Omdat er in de kerkdorpen nog geen geschikte locaties gevonden zijn, zal het eerste jaar starten op de locatie aan de Hoogstraat in Mill waar het Senioren Hobby Centrum gevestigd is. Een perfecte plek waar alle hobby materialen beschikbaar zijn. Zo ook een volledig ingerichte timmerwerkplaats.

Aanmelden

Ondanks dat het elke maand vrij binnenlopen is, wil het hobby centrum ook de mogelijkheid geven dat kinderen zich aanmelden. Dan weet je zeker dat er plek voor jou is. Dit kan d.m.v. Sjors creatief. Dit boekje wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar uitgereikt. In dit boekje staan ook alle data van de betreffende dinsdagen. Kun je niet tot dan wachten? Dan mag je je ook al opgeven door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer is het?

Vanaf oktober t/m mei 1 keer per maand op de dinsdagmiddag van 14.45 / 15.00 uur tot 16.30 uur. De eerste keer is de laatste dinsdag van de maand namelijk 30 oktober 2018.

Wie?

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit Sint Hubert, Wilbertoord, Langenboom en Mill zijn welkom.

Om het project te financieren wordt er momenteel gesproken met 3 sponsoren, daarnaast zal een bijdrage van €1,- per deelnemer per keer worden gevraagd. Ook zin om als vrijwilliger een steentje bij te dragen? Ook voor andere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Hans van Baal, secretaris van het Senioren Hobby Centrum: 0485-453926 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..