Stichting Activiteiten Mill (SAM) heeft vorig jaar het initiatief genomen om onder de naam “Helpende handen” een vrijwilligerspool in de gemeente Mill en Sint Hubert op te zetten.

Iedereen die op incidentele wijze zijn of haar hulp wil verlenen bij niet-commerciële activiteiten wordt opgeroepen zich hiervoor aan te melden. Vervolgens kunnen organisaties van activiteiten in de gemeente Mill en Sint Hubert die nog op zoek zijn naar vrijwilligers via SAM een beroep doen op deze vrijwilligerspool.

Leefbaarheidsbudget

Onlangs ontving SAM de toezegging voor een bijdrage van 1500,- euro uit het Leefbarheidsbudget van de gemeente Mill en Sint Hubert om deze vrijwilligerspool extra te kunnen promoten. De gemeente zag namelijk ook de voordelen van een dergelijke pool potentiële helpers bij activiteiten. SAM zal de komende periode op verschillende manieren dan ook deze pool onder de aandacht brengen. Dit om zoveel mogelijk helpende handen te verzamelen.

Waarom

Het opzetten van de vrijwilligerspool “Helpende handen” is voortgekomen uit de eigen activiteiten die SAM organiseert. Men merkt dat veel mensen geen tijd en zin hebben structureel tijd te steken in bestuursfuncties, maar wel graag een helpende hand toe willen steken om taken te verzorgen bij de voorbereiding of uitvoering bij activiteiten en evenementen. Denk dan aan werkzaamheden als opbouwen, opruimen of toezicht tijdens de activiteit zelf.

Iedereen kan zich aanmelden voor deze vrijwilligerspool, of men nu 1 uur per jaar tijd heeft of wellicht vaker. Hoe meer vrijwilligers zich aanmelden voor “Helpende handen” hoe makkelijker en beter activiteiten en evenementen in onze gemeente georganiseerd kunnen worden.

Hoe het werkt

Zijn uw gegevens opgenomen in de database, dan krijgt u een mailtje zodra er een verzoek van een organisator is ontvangen bij Stichting Activiteiten Mill. In de mail die u krijgt staat voor welke taak of taken vrijwilligers gezocht worden, de verwachte tijd en eventuele bijzonderheden. Het is vervolgens aan u zelf of u aan dit verzoek gehoor geeft.

Aanmelden

Belangstelling? Geef dan uw gegevens door aan Sam via: Tel. 0485 - 32 56 34 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie voor meer informatie over deze en alle andere activiteiten en initiatieven van Stichting Activiteiten Mill de website www.beleefhetinmill.nl.