De bewoners van Tour Mill Lijn (wooninitiatief in de voormalige Kameleon in Mill) zullen vanwege hun beperking leven van een inkomen (uitkering) op minimumniveau. Natuurlijk proberen de ouders hen financieel te (blijven) ondersteunen waar ze dat kunnen, ook met de inrichting van hun eigen appartementje.

De realisatie van een wooninitiatief als Tour Mill Lijn vraagt echter veel extra geld. Denk hierbij aan de aanschaf en het inrichten van de gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Behalve de gebruikelijke inrichtingskosten, is geld nodig om een alarminstallatie en andere ondersteunende domotica aan te leggen.

Verder moeten we als stichting sparen om onverhoopte tijdelijke leegstand te kunnen overbruggen, mocht een bewoner (genoodzaakt zijn om te) vertrekken. Aangezien de groepssamenstelling enorm belangrijk is voor het welzijn van elke bewoner, kost het vinden van een geschikt nieuw groepslid soms wat langere tijd. Een periode waarin de inkomsten deels (individuele huur en zorgbudget) wegvallen, maar de kosten voor de stichting onverminderd hoog blijven. Een dergelijke periode moet met het vormen van deze reserve opgevangen kunnen worden. Als ouders sparen we samen voor dit alles, maar we kunnen dit niet alleen en hebben hulp van sponsoren nodig.

Met velen staan we sterk!

Met een doneeractie hopen we een deel van het benodigde budget te kunnen vergaren. Aan iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt, vragen wij daarom kijk eens op: https://www.doneeractie.nl/bouw-mee-aan-tour-mill-lijn/-29218.

Omdat Stichting Wooninitiatief Tour Mill Lijn de ANBI-status heeft, zijn er zowel voor particulieren de mogelijkheden om giften af te trekken van de belasting. Doe daarmee je voordeel en ons een plezier. Informatie hierover is te vinden op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/home.

Behalve met geld, kun je Tour Mill Lijn ook ondersteunen door goederen of diensten aan te bieden. Ben je binnenhuisarchitect en geef je ons graag advies voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten? Handel je in domotica en wil je apparatuur schenken? Heb je een leuke activiteit aan te bieden die de bewoners helpt een hechte groep te worden? Wil je een inzamelingsactie voor Tour Mill Lijn organiseren? Wat voor idee je ook hebt om ons te helpen, we horen het graag van je. Neem dan even contact op met Marius Verbruggen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-13981960.

Deze actie is bedoeld voor particulieren.

Als wij de ANBI status binnen hebben voor de Steunstichting Tour Mill Lijn komt er ook een voor bedrijven met een leuk belastingvoordeel. Wij verwachten dit voor 01-09-2018 te hebben geregeld. Dan wordt daar ook weer aandacht voor gevraagd. Alle bedrijven in de gemeente Mill en St Hubert worden dan benaderd door ons.

Onze dank is groot voor elke donatie.

Toekomstige bewoners van Tour Mill Lijn.