Basisschool De Schare maakt er weer een SCHITTEREND schooljaar van!

Maandagochtend 20 augustus zijn de scholen weer begonnen en in Sint Hubert werd het nieuwe schooljaar op ludieke wijze geopend.

De Schare is een kleine en gemoedelijke school, waar kinderen zich thuis voelen. Er is persoonlijke aandacht voor het kind en de onderwijskwaliteit is van hoog niveau. De ouders en het team zijn trots op wat een jaar geleden is neergezet, het werken in units. Er is een heel proces aan voorafgegaan samen met de onderwijswerkgroep waarin het team, Stichting Peelraam, de MR, de ouders en de Dorpsraad hebben meegedacht. Er wordt intensief samengewerkt met De Klimop in Wilbertoord waar ook in units wordt gewerkt.

Units werken als een gezin

Er wordt gewerkt met meerjarengroepen, die we units noemen. De unit bestaat uit leerlingen uit vier opeenvolgende leerjaren. We kunnen dit vergelijken met een gezin, waarbij er verschillende kinderen van verschillende leeftijden samen leven en werken. Het team licht toe: “Juist door deze samenstelling kunnen kinderen makkelijker op hun eigen niveau werken door soms aan te sluiten bij een hogere of lagere instructiegroep. We leren van en met elkaar; leerlingen en leerkrachten”.

De tijd waarin wij en dus ook de kinderen leven is veranderd. We haken in op eigentijdse ontwikkelingen, waarbij leerlingen meer verantwoordelijkheden krijgen over het eigen leerproces. Het onderwijs wordt afgestemd op de leerbehoeften van de kinderen. Er zijn tal van voordelen. Voor de kinderen is er meer tijd, meer ruimte en ze worden veel zelfstandiger. Meerdere ogen volgen dagelijks de kinderen. Binnen elke unit zijn verschillende leerkrachten samen verantwoordelijk voor goed onderwijs. Zij maken gebruik van elkaars kwaliteiten.

Ook de peuters van De Blokkendoos (Spring) spelen en leren in het gebouw van De Schare. De jongste kinderen ontmoeten elkaar spontaan in de lokalen en er wordt ook steeds meer samen gespeeld. “Wij zijn trots op wat de Schare afgelopen tijd heeft neergezet”. Kom gerust eens een kijkje nemen in de school en ervaar zelf het warme familiegevoel.”