De formule van het Senioren Hobby Centrum in Mill (SHC), en nu de nieuwe tak: Jeugd Hobby Centrum (JHC) kunnen rekenen op brede financiële ondersteuning van het bedrijfsleven uit de regio Mill, en diverse landelijke organisaties.

Mede door deze steun is het SHC steeds nieuwe wegen aan het zoeken, inmiddels zijn er meer dan 30 verschillende groepen actief. De laatste tak aan de hobbyboom, is het Jeugd Hobby Centrum, gezien de vele reacties ( men begin pas dinsdag 30 Okt), zal dit ook een succes worden. Een team van 10 deskundige vrijwilligers gaan er voor zorgen dat de jeugd ( groep 3 t/m 8 ) de mogelijkheid krijgen om creatief bezig te zijn onder begeleiding.

Wat is de bedoeling?

Elke maand kunnen de kinderen vrij binnenlopen bij het jeugd hobby centrum. Er worden dan 5 hobby s aangeboden in de vorm van een 2 uur durende workshop. Door vrijwilligers van het hobby centrum worden de beginselen uitgelegd waarna de kinderen zelf aan de slag gaan. De hobby’s zijn: timmeren/houtbewerking - schilderen - tekenen - boetseren/keramiek - knutselen/creatief.

Waarom dit initiatief?

Het SHC stelde vast dat er binnen de regio Land van Cuijk weinig initiatieven bestaan waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen buiten schooltijd. Ook staan de creatieve vakken op school behoorlijk onder druk. Het SHC ziet een unieke kans om oud en jong samen te brengen. Omdat er in de kerkdorpen nog geen geschikte locaties gevonden zijn zal het eerste jaar starten aan de Hoogstraat in Mill waar het senioren hobby centrum gevestigd is. Een perfecte plek waar alle hobby materialen beschikbaar zijn, met o.a. een volledig ingerichte timmerplaats.

Dit initiatief heeft men in een sponsorplan aangeboden aan het bedrijfsleven o.a. de Rabobank Land v Cuyk& Maasduinen (fonds Maatschappelijke betrokkenheid) - Oranjefonds-Utrecht - en de gemeente Mill - (Leefbaarheid budget). De verkregen donaties (totaal meer dan € 10.000) zijn voldoende om een gezond financieel fundament te creëren, voor de aankomende jaren.

De doelstelling v.h. het Jeugd Hobby Centrum is niet om er financieel beter op te worden, maar om gelden te investeren voor onze jeugd, nu en morgen. De eigen bijdrage van de jeugd is € 1,- per dagdeel, incl. materialen,

De vrijwilligers van het SHC en JHC en de ouders die mee gaan helpen bedanken alle donoren voor hun steun. Opnieuw laat de praktijk zien dat soms nieuwe ideeën draagkracht -medewerking mogen ontmoeten. Het Jeugd hobby Centrum is een aanwinst voor de gemeente Mill, maar zeker ook voor de regio. Wilt u mee helpen of ons financieel ondersteunen dan is dit mogelijk. Wil u kind meedoen, natuurlijk ook dat kan, graag dan informatie aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..