De leerlingen van de Millse Muziekvereniging gaven voor aanvang van een welverdiende vakantie voor het eerst een heus concert in samenwerking met de blokfluitgroep onder leiding van Marjo van der Locht.

Dit alles vond plaats op 24 juni jl. in het restaurant van het Zorgcentrum Aldenhorst in Mill. Heel veel bewoners van Zorgcentrum Aldenhorst en Buitenhorst, maar ook ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s kwamen luisteren en genieten van het optreden van deze jonge gedreven muzikanten.

Diploma’s

Tijdens het optreden werden de diploma’s uitgereikt aan alle 1ste en 2de jaar leerlingen van de blokfluitgroep. Een knappe prestatie van al deze jongens en meisjes.

Van het leerlingen orkest hebben 2 leerlingen het B-diploma behaald. Een daverend applaus vanuit het publiek voor het behalen van de diploma’s en voor het mooie concert was dan ook zeer verdiend.

Start blokfluitgroep

Met de start van het nieuwe schooljaar gaan ook de blokfluitlessen weer beginnen. Deze lessen staan onder deskundige leiding van Muziekonderwijs Marjo.

Blokfluitles nemen bij Marjo van der Locht heeft zo zijn voordelen. Er wordt les gegeven aan kleine groepen aan de hand van de nieuwe blokfluit methode Blokfluitspelen met Bas en Viola.

Deze methode bevat tevens MP3 die vanaf de site zijn te downloaden waardoor de leerlingen tijdens het oefenen thuis mee kunnen spelen. Naast de persoonlijke begeleiding van Marjo waarbij ook de ouders worden betrokken kan men ook rekenen op nauwe samenwerking met en ondersteuning door de leerlingencommissie van de Millse Muziekvereniging.

Samen muziek leren lezen en blokfluit leren spelen, samen oefenen en op een hele leuke manier met muziek bezig zijn staat bij Muziekonderwijs Marjo hoog in het vaandel en dit stimuleert de leerling. Voor meer informatie www.muziekonderwijsmarjo.nl en www.harmoniemill.nl.

Het leerlingenorkest

De leerlingen van de Millse Muziekvereniging bijten aan het begin van het nieuwe seizoen de spits af met de eerste repetitie op zaterdag 25 augustus in Wijkaccomodatie De Wester in Mill. Zij gaan zich voorbereiden op hun eerste uitwisselingsconcert op 30 september a.s. met het leerlingenorkest van Harmonie St. Jan in Wanroij.