Prettig wonen in fijne wijken, dat gaat Ed Kooger aan het hart. Als coördinator huurdersparticipatie van woningcorporatie Mooiland heeft hij net een goed overleg met huurders achter de rug. En ook daar ging het over prettig wonen en leefbaarheid.

De huurders kwamen óók met tips voor een betere dienstverlening van Mooiland. Daar zijn we blij mee, want we leren graag van onze huurders. En huurdersorganisaties spelen daarbij een belangrijke rol.

In veel gemeenten heeft Mooiland al een huurdersorganisatie. Huurders denken daarin kritisch met ons mee over prettig wonen en zaken als onderhoud, woningverbetering, betaalbaarheid en klanttevredenheid. “Er zitten ook onderwerpen tussen die wij op kantoor over het hoofd zien, maar die huurders heel belangrijk blijken te vinden”, zegt Ed. “Daarom is het goed als huurdersorganisaties ons daarop wijzen. Ze houden ons scherp en we willen leren van hun ervaringen.”

Mill en St. Hubert

Mooiland is altijd op zoek naar betrokken huurders die zich willen inzetten voor huurdersorganisaties. Ed: “Op dit moment zijn we bijvoorbeeld op zoek naar huurders in Mill en St Hubert. Daar gaan we namelijk ook graag in gesprek met huurders om samen te zorgen voor prettig wonen. Dat kan voor huurders in Mill en St Hubert heel veel opleveren. Samen kunnen we bijvoorbeeld werken aan betaalbare huurwoningen en aan een schone en veilige leefomgeving.”

Belonen van inzet

Huurders die interesse hebben in deelname aan een huurdersorganisatie, kunnen rekenen op meer dan alleen waardering van Mooiland. Ed: ‘We doen graag meer en belonen die inzet. Deelnemende huurders ontvangen een onkostenvergoeding en kunnen gebruik maken van vergaderruimten. Bovendien organiseren we jaarlijks een excursie en een landelijke feestbijeenkomst voor de huurdersorganisaties. Het moet ook leuk zijn en positieve energie opleveren!’

Huurdersorganisaties in andere gemeenten vinden het een goed plan dat huurders in Mill en Sint Hubert zich verenigen en hun geluid laten horen. Die organisaties plukken nu al de voordelen van het goede contact met Mooiland. Huurders in de hele wijk hebben er profijt van.

Reageren

Laat u graag uw stem horen en vertegenwoordigt u graag andere huurders? Dan nodigt Mooiland u van harte om uit lid te worden van de nieuwe huurdersorganisatie in Mill en St Hubert. Reageren kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Wijkconsulent Hilly van Nispen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u eerst meer weten? Stuur ook dan een mailtje. Ed vertelt u er graag alles over!