De zomervakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dat wil zeggen dat muziekschool Music Fun haar deuren ook weer opent.

Na de succesvolle optredens tijdens het Zotte Zomerfestival, aan het begin van de vakantie, gaan de muzikanten vanaf maandag 3 september weer naar het vertrouwde adres aan de Gagel in Mill. “Het 9e seizoen alweer, dus volgend jaar hebben we wat te vieren!” aldus Willem Pluk.

Dit jaar start Music Fun met een leuke kortingsactie voor nieuwe leerlingen die op muziekles komen: Tot 1 oktober dit jaar kan men profiteren van 10% korting op een 10-ritten kaart of knipkaart. Want, naast de jaarcursus, waarmee ieder moment van het jaar gestart kan worden, zijn deze twee varianten zeer populair.

Het is de afgelopen jaren uit vele onderzoeken herhaaldelijk bewezen dat muziekles in de jeugd het kinderbrein positief stimuleert en ontwikkelt tijdens deze belangrijke leerfase. De gemeente heeft hierop geanticipeerd door de afgelopen drie schooljaren te investeren in muziekles op de basisscholen. Helaas wordt deze korte impuls niet gecontinueerd, waardoor er geen vruchten kunnen worden geplukt van deze goed bedoelde ondersteuning. Zonde van het gemeenschapsgeld. Hierop heeft Music Fun dan weer geanticipeerd, door het binnenhalen van de landelijke subsidie “Muziek impuls”, via het Fonds voor cultuur participatie, voor basisschool de Lens en de Kameleon. “Deze subsidie is erop gericht om, naast het verzorgen van klassikale muziekles, de leerkrachten te coachen bij het zelf geven van muziekles. “Een mooie aanvulling is dat er een heuse schoolband op touw wordt gezet.” Aldus Guus Pluk.

Guus vervolgd: “Dit zijn de vruchten die we plukken van een tweejarig onderzoek van Music Fun: Hoe maken we meer muziek in de klas mogelijk?” Naast de Lens en de Kameleon, draagt Music Fun haar visie vanaf dit schooljaar uit op acht basisscholen in de gemeente Mill, Grave en Uden.

Meer informatie over muziekschool Music Fun vind u op www.muziekschoolmusicfun.nl.