Uitvaartonderneming van Dijk uit Mill en Annora uitvaartverzorging (voorheen Adriaans) uit Grave bundelen hun krachten vanaf 1 oktober 2018 en gaan samen verder onder de naam Annora uitvaartverzorging, zowel in Mill als in Grave en omstreken.

Dit is een logisch gevolg van een jarenlange samenwerking, waarbij beide partijen al intensief gebruik maakten van elkaars expertise en ervaring.

Waarom de naam Annora?

Annora staat voor 'eervol' en dat is precies wat Monique en Marsha en de rest van het team blijven doen; een persoonlijk afscheid verzorgen dat elke overledene eer aandoet!
Daarbij is de naamgever van Uitvaartonderneming van Dijk al geruime tijd niet meer werkzaam binnen het bedrijf en wordt het tijd voor een nieuwe naam. Vandaar dat er gekozen is voor 'Annora uitvaartverzorging' als naam voor de nieuwe organisatie.

Lokaal en regionaal actief voor iedereen

Door de bundeling van krachten komen vele jaren expertise samen, op de bekende adressen in Mill en Grave. Vanaf nu beschikt Annora dus over twee sfeervolle uitvaartcentra in deze regio's. Beide uitvaartcentra zijn onlangs volledig gerestyled en voldoen helemaal aan de hedendaagse wensen van een persoonlijk afscheid. Het uitvaartcentrum in Grave is uitgebreid met een sfeervolle 24-uurs kamer, zodat men in beide uitvaartcentra op intieme wijze afscheid kan nemen. Doorlopend wanneer men dat wenst, of op afspraak. Daarnaast verzorgt Annora respectvolle afscheidsdiensten, samenkomsten en koffietafels met persoonlijke uitstraling.
Annora en Van Dijk zijn destijds gekozen door verzekeringsmaatschappijen Ardanta en Yarden om namens hen de uitvaarten in deze twee regio's te verzorgen. Deze samenwerking wordt ook voortgezet met de nieuwe Annora uitvaartverzorging. Uiteraard blijft Annora ook nog altijd uitvaarten verzorgen van mensen die elders of niet verzekerd zijn.

“Geen enkele uitvaart is hetzelfde. En dat is mooi, precies zoals we het wensen. Maar het betekent ook dat onze dienstverlening intensiever is geworden dan bij een uitvaart zoals we die van vroeger kennen, sober met enkel een H. Mis en een bezoek aan de begraafplaats. Daarom zijn we blij dat onze jarenlange samenwerking met Uitvaartonderneming van Dijk nu uitgroeit tot een officieel samengaan,” aldus Marsha Laijan, uitvaartverzorgster bij Annora. “Inderdaad,” bevestigt Monique Gelsing-Janssen, uitvaartverzorgster bij van Dijk. “We hebben immers dezelfde overtuiging over het belang van een persoonlijke uitvaart en hoe belangrijk individuele wensen daarbij zijn. We weten allebei hoe belangrijk het is om ook lokaal actief te zijn, zodat mensen je leren kennen en wij hen. Ook samen zullen wij er voor de nabestaanden zijn, zoals men dat van ons gewend is.”

Invulling van het afscheid

Bij Annora nieuwe stijl blijft alles mogelijk bij een afscheid, zolang het binnen de wettelijke normen valt. “We hebben ervaring met alle mogelijke wensen”, volgens Sandra Thoonen-Huberts, manager bij Annora uitvaartverzorging. “Afscheid op bijzondere plaatsen, zoals achterin de tuin, de sportkantine of een kasteel, met vervoer dat helemaal past bij de overledene zoals een camper, bakfiets of zijspan van een motor. Tevens verzorgen we nog altijd traditionele uitvaarten. Ook rituele wassingen zijn mogelijk in onze beide uitvaartcentra. We helpen bij de repatriëring van een overleden dierbare vanuit of naar het buitenland. En graag denken we mee in mogelijkheden, omdat wij deze als geen ander kennen in onze regio's.”

Onderscheidend, vernieuwend en eigentijds

De kracht van Annora zit hem in het ontzorgen van nabestaanden. De uitvaartverzorgers denken mee en geven goede, passende adviezen, waardoor ze samen met de nabestaanden een mooi en bijzonder afscheid kunnen verzorgen. Deze uitvaartverzorgers volgen jaarlijks diverse workshops voor bijscholing, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden.

Open dagen

Annora uitvaartverzorging wil iedereen in de gelegenheid stellen om persoonlijk kennis te maken met haar team en om een kijkje te nemen in haar vernieuwde uitvaartcentra met een hapje en drankje. Daarom opent het uitvaartcentrum in Mill aan de Wanroijseweg 42 op zondag 7 oktober a.s. de deuren van 11.00 tot 15.00 uur. Het uitvaartcentrum in Grave, Oliestraat 4, is open van 11.00 tot 15.00 uur op zondag 28 oktober a.s.

Meer info is te vinden op de nieuwe website www.annorauitvaartverzorging.nl.