Sinds afgelopen maandag zijn er een aantal woonwagens neergestreken op het voormalige terrein voor woonwagens aan de Mergen in Mill. De gebroeders Soering willen hiermee de aandacht vestigen op het woonwagenbeleid van de gemeente Mill en Sint Hubert.

De gemeente Mill en Sint Hubert heeft aangegeven dat zij hier illegaal staan en heeft ze gesommeerd donderdag 27 september 17.00 uur alles ontruimd te moeten hebben. De gebroeders Soering laten via o.a. Facebook weten dit niet van plan te zijn. Zij roepen iedereen op naar Mill te komen om hun strijd tegen het uitsterfbeleid voor woonwagenbewoning van de gemeente Mill en Sint Hubert te steunen. Via social media krijgen ze veel positieve reacties.

Door de Raad van State is in maart vorig jaar bepaald dat op het stukje grond tegen de bosrand in Mill de bestemming wonen zit, met een mogelijkheid voor woonwagens. De gemeente wil die toevoeging voor woonwagens eraf hebben, maar dat kan alleen als de gemeente kan bewijzen dat er geen behoefte aan locaties voor woonwagens is. Mill wil op die plek waar de caravans nu staan het liefst woningen bouwen. Na het vertrek van de vorige woonwagenbewoners is het kampje volledig ontmanteld. Er is geen stroom, water of sanitair. Een aggregaat zorgt nu voor de stroomvoorziening.

De gebroeders Soering hebben voor Mill gekozen omdat men denkt hier de meeste kans van slagen te hebben en willen graag in Mill blijven.