Maar al te vaak worden muzikanten na een concert geconfronteerd met mensen onder het publiek welke kenbaar maken helaas nooit zelf muziek hebben leren maken. Als excuus volgen dan een aantal redenen gevolgd met het feit dan men zich nu inmiddels te oud voelt om nog te gaan starten met het leren muziek maken.

Na het grote succes van vorig jaar, speelde maar liefst 14 volwassen muziekleerlingen afgelopen zomerconcert hun eerste muzieknootjes mee met het orkest van de muziekvereniging. Onder het mom ‘men is nooit te oud om te leren’ komt muziekvereniging Amicitia deze groep mensen tegemoet en start wederom met een zogenaamd 30+ muziekklasje voor volwassenen. Iedereen die muziek wil leren maken is welkom. Of het nu om een blaasinstrument gaat of slagwerk. Met ingang van november schooljaar 2018/2019 worden de lessen van een half uur wekelijks gehouden in het Bloasschuurke aan de Dominicanenstraat in Langenboom door enthousiaste muzikanten. Gezelligheid staat voorop. Gestart wordt met de basisbegrippen in de muziek zoals het muziek lezen. Maar al heel snel komen daarbij ook de muziekinstrumenten aan bod en gaat u ook daadwerkelijk muziek maken.

De muzieklessen zijn geheel gratis. Mocht er gekozen worden voor een blaasinstrument of slagwerk dan kan muziekvereniging Amicitia daarin faciliteren. Na afloop van het seizoen volgt er geen examen maar een gezamenlijk concert met de muziekvereniging.

Daarna zal de muziekvereniging u adviseren in het vervolgtraject. In de gemeente Mill zijn daar gelukkig volop mogelijkheden. Zo kunnen zij die gekozen hebben voor een blaasinstrument of slagwerk terecht bij de eigen gezamenlijke muziekopleiding van de muziekverenigingen.

Daarnaast is de muziekvereniging op zoek naar een ervaren toetsenist en gitarist welke eventueel met het orkest/slagwerkgroep kunnen meespelen in een nog te vormen combo.

Muziek maken is leerzaam, sociaal, gezond, bindt en is internationaal. Het mooie daarvan…..Men is nooit te oud om het te leren.
Er wordt gestart met een gezellig maar leerzaam 30+ klasje voor beginners en een 30+ klasje voor gevorderden. (Mensen welke in het verleden ooit muziek gemaakt hebben en de draad weer willen oppakken of mensen welke eens een keer een geheel ander muziekinstrument willen leren bespelen. )

Mocht u dit de kans van uw leven vinden geeft u zich dan op bij Paula van der Heijden tel. 06-22233915 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Hetty van Druten tel. 06-12947896 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..