In 1997 werd aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill het Landschapspark geopend. Tot die tijd was het agrarische grond, in 1996 organiseerde Toeternietoe er al tussen de mais het eerste dweilorkestenfestival Sound of Joeks. Daarna werd dit gebied omgetoverd naar een mooi park met gras, bomen, struiken en gedeeltelijke verharding. Sinds de opening stond het park onder de naam Landschapspark bekend.

Nieuwe naam

Op verzoek van heemkundevereniging Myllesheem krijgt het park een nieuwe naam. “Het park ligt eigenlijk binnen de bebouwing, dus het is niet echt een landschap,” aldus Bennie Boffen van Myllesheem. “Parken hebben vaak de naam van een kasteel, landgoed of gebied waar het park te vinden is.” Pieter Verstraaten vult aan: “Landschapspark is een algemene naam. We hebben bij de gemeente aangegeven dat Straethofpark of Aldendrielpark beter zou passen. Vroeger stond hier een boerderij met de naam Straethof, het hele gebied had toen die naam. Vandaar dat ook de basisschool destijds de Straethof werd genoemd. Maar omdat het grenst aan Kasteel Aldendriel, kan Aldendrielpark ook.”

Aldendrielpark

Omdat het nieuwe woonappartement op de locatie van de voormalige basisschool al de naam Straethof krijgt, heeft de gemeente ervoor gekozen het park vanaf nu Aldendrielpark te noemen.