De dagen worden nu snel korter, het is al weer vroeg donker. Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting.

Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent. Daarom doet de LenS mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om met elkaar het fietsverkeer veilig te maken. Omdat onze leerlingen elke dag van en naar school en verenigingen fietsen, is goede fietsverlichting noodzaak. De LenS vindt het belangrijk dat deze ritjes veilig zijn.

Fietsverlichtingsactie

Basisschool De LenS in Mill heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaat de LenS aanstaande vrijdag 12 oktober samen met vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum en verkeersouders aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren. De verkeersouders zijn erg blij dat de vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum weer hun steentje bijdragen. Zonder deze extra, technische, handjes is het bijna onmogelijk om zo’n actie te organiseren aldus één van de verkeersouders.

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van 11.000 vrijwilligers meer dan 2.600 acties op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen door het hele land. Uiteraard is de inzet van de ouders ook nodig. Zorg dat de fiets van uw kind in orde is en controleer regelmatig samen met uw kind de fiets en fietsverlichting. En geef vooral zelf het goede voorbeeld, ga goed verlicht de weg op.