Aankomend weekend belooft het nog een keer zomers te worden. Zoals het er nu naar uitziet zal dit het laatste zomerse weekend van dit jaar worden.

Het was een lange, warme en droge zomer. In het voorjaar heeft de Jeugdgemeenteraad samen met de Agrarische Natuurvereniging de Raamvallei een aantal plukveldjes ingezaaid. Helaas zijn deze door de droogte niet goed opgekomen. De regen van een paar weken terug heeft ervoor gezorgd dat bij een paar plukveldjes toch nog wat bloemen zijn uitgekomen.

Plukveldjes zien er mooi uit, zijn goed voor bijen en andere insecten maar natuurlijk mogen de bloemen ook geplukt worden. Als je het laatste zomerse weekend naar binnen wilt halen kun je dit doen door een mooie bos veldbloemen te plukken. De veldjes liggen in Sint Hubert tussen de Pastoor Jacobsstraat en de Kievitsdwarsweg. In Wilbertoord langs de Verbindingsweg tegenover het sportpark en in Mill bij de volkstuintjes op de Schettering. De bloemen zijn dit jaar helaas niet zo goed uitgekomen maar de jeugdgemeenteraad hoopt dat de mensen en dieren toch genoten hebben van de plukveldjes.