Bram v.d. Heuvel interviewt namens de L.O.M. deelnemers tijdens de doortocht van de 100e Vierdaagse dwars dur Mill (Foto: Cockie Kremers)

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de Lokale Omroep Mill begon met RTV-uitzendingen.

In die 3 decennia hebben de vele vrijwilligers van de L.O.M. de meest uiteenlopende radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Maar ook was er al die jaren een dagelijkse Tv-krant die tot op de dag van vandaag nieuws en informatie in de huiskamers brengt. Als het aan de vrijwilligers van de Lokale Omroep Mill ligt blijft dit nog vele jaren het geval.

Jubileumweekend

Het 30-jarig bestaan van de Lokale Omroep Mill zal niet stilletjes voorbij gaan. “Zeker niet,” vertelt Mayke Selten van den Elzen. Zij is sinds 2016 voorzitter van deze omroep. “We gaan een tijdelijke studio inrichten in Myllesweerd in de ruimte waar eerst het VVV-kantoor zat. Daar gaan we op 14, 15 en 16 december 30-uur lang een speciaal radioprogramma maken. Maar ook is er gedurende die uitzendingen op Tv het een en ander te zien.” Gekozen is voor die tijdelijke ruimte zodat ze op een meer zichtbare locatie programma’s kunnen maken. “Onze eigen studio is in het souterrain van Myllesweerd te vinden. Maar we willen graag dat iedereen die in Myllesweerd komt ons direct hoort en ziet. Vandaar dat we in het jubileumweekend voor een andere locatie kiezen.”

Werving vrijwilligers

De L.O.M. wil het jubileumweekend vooral gebruiken om nieuwe vrijwilligers te werven. Mayke: “Als Lokale Omroep Mill mogen we zo veel radio en Tv-programma’s maken als we willen. Maar daarvoor zijn ook medewerkers nodig. Via dit jubileum willen we extra de aandacht vestigen op onze omroep als een mooie hobby voor iedereen.” Want bij de L.O.M. is voor iedereen wel wat leuks te vinden. “Of men nu radio of Tv-programma’s wil presenteren, techniek wil doen bij radio of camera’s wil bedienen, programma’s wil monteren, foto’s voor de Tv-krant wil maken of nieuwsberichten wil schrijven, dat alles kan bij ons. Maar ook hebben we een eigen technische dienst die zorgt dat alles blijft werken en daarvoor ook onderhoud doet aan apparatuur. Ook daarvoor kunnen we altijd extra mensen gebruiken.”

Muzikale feestavond

Naast de speciale RTV-uitzendingen is er zaterdagavond 15 december ook een speciale muzikale feestavond. “Bigband Expats met o.a. Erik Verstraten speelt die avond muziek uit 30 jaar Lokale Omroep Mill. DJ Jack zal tussendoor zorgen voor de juiste muziek. Maar ook zijn er die avond lokale zangers en zangeressen die samen met Expats een nummer live op het podium zullen doen.” Dit alles is die avond in de theaterzaal van Myllesweerd en is gratis toegankelijk.

Vrijwilliger worden

Mayke geeft aan dat iedereen die nu al belangstelling heeft aan te sluiten als vrijwilliger, niet hoeft te wachten tot het jubileumweekend. “We zijn altijd op zoek naar extra medewerkers om programma’s te maken. We kunnen ook zorgen voor interne opleidingen om te leren werken met apparatuur. Iedereen die meer wil weten kan contact met ons opnemen en dan maken we snel een afspraak om te zien wat men wil en wat er zoal kan.”
Stuur hiervoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten over de RTV-uitzendingen van de Lokale Omroep Mill of zien via welke frequenties de uitzendingen zoal te horen en zien zijn? Check dan www.lokaleomroepmill.nl.