Op 8 november 2018 is het precies 60 jaar geleden dat Agnes en Harrie elkaar het ja-woord gaven.

De 83 jarige Harrie is geboren op de “Kolk” in Mill, Agnes werd 85 jaar geleden geboren in Nijmegen en is in de oorlogsjaren verhuisd naar Haps. Na Agnes enkele keren ten dans gevraagd te hebben tijdens de Millse kermis en haar naar huis bracht was er de klik die anderhalf jaar later leidde tot hun huwelijk.

De eerste jaren brachten ze door in Haps waar hun eerste dochter Wilma werd geboren. Enkele jaren later verhuisde ze naar de Wanroijseweg in Mill waar het gezin werd uitgebreid met 2 zoons Thed en Eugène en 1 dochter Angèle.

Agnes werkte in haar jonge jaren bij stomerij Mooren in Haps en was zeer handig met naald en draad. Vermeldenswaardig is dat ze zelf haar trouwjurk heeft gemaakt.

Harrie begon op jonge leeftijd als ‘timmerman’ bij They Vloet waar hij kromme spijkers recht mocht maken voor hergebruik. Nadat hij nog een paar jaar voor Harrie Thijssen op de Royendijk had gewerkt kwam hij in contact met stukadoors uit Breda die bij zijn ouders in de kost waren. “Dit wil ik ook” en ging voor een jaar naar Breda om het vak te leren. Al snel startte hij succesvol zijn eigen bedrijf waarin ook Agnes, naast het huishouden, veel taken op zich nam. Tot op hoge-leeftijd verleende Harrie nog hand en spandiensten voor het bedrijf dat overgenomen was door hun zoons.

Naast het harde werken waren en zijn er ook hobby's. Voetbal, wielrennen, zwemmen, tuinieren en accordeon spelen voor Harrie en yoga, handwerken, puzzelen en bloemen voor Agnes. Samen gaan ze ook nog regelmatig naar de gym.

Op vakantie gaan was niks voor hen. Harrie bouwde 40 jaar geleden zelf een zwembad dat zorgde voor veel plezier binnen de familie.

Harrie en Agnes zijn dankbaar dat ze al 60 jaar lief en leed delen met elkaar, dat is niet iedereen gegeven. Wekelijks samen een kaarsje opsteken in Beers bij het kapelletje heeft daar zeker aan bijgedragen.