Foto: Jessica Beerendonk

Eindelijk was het op vrijdag 23 november zover. De verschijning van de jeugdheersers van de Foekepot voor het carnavalsjaar 2018-2019. In een goed gevulde theaterzaal van Myllesweerd verschenen prins Devin (Bisschops), prinses Anne (Weren) en narrin Maud (Kuijpers) als de nieuwe jeugdheersers voor dit carnavalsseizoen in Mill.

Voorafgaande aan dit altijd weer enorm mooie en spannend moment, hebben 5 groepen heel hard gestreden voor het winnen van de carnavalsschlager voor de jeugd voor dit seizoen. Suuske en Wieske presenteerde de avond en zorgden daarmee voor een strakke planning van alle muzikale en dansoptredens. Het waren vijf grote groepen die deelnamen aan de verkiezing carnavalsschlager 2019. Dat waren: “De Gekke Germe, De Losbollekes, Lenssss Powerrrr, De Feestbeesten en de Carnavalsknallers”. Het was een nek- aan nekrace maar uiteindelijk gingen de Gekke Germe er met de winst vandoor. Hun nummer, Wat doen we gek, wat doen we mal, zal dit carnavalsseizoen her en der regelmatig te horen zijn.

Maar het allermooiste moment is dan toch de Verschijning. Eindelijk, eindelijk was het voor de jeugdheersers zover. Ze hoeven het vanaf nu niet meer geheim te houden. De prins, prinses en narrin werden met heel veel enthousiasme ontvangen en kunnen nu aan de slag, om alle jongeren voor te gaan tijdens alle carnavals-activiteiten.

De Foekepot wil alle deelnemers en alle bezoekers bedanken voor de mooie avond. Het was een gezellige boel en met deze jeugdheersers verwachten ze nog veel meer van die gezellige, leuke momenten.