De veranderingen die vorig jaar zijn doorgevoerd om Langenboom de carnavalsoptocht van weleer terug te geven, zijn door de deelnemers en bezoekers als zeer positief ervaren.

Door de focus te leggen op Individuelen en Loopgroepen is het voor iedereen leuker en veiliger geworden, waarbij we toch onze buitendorpse deelnemers niet hebben uitgesloten. Ondanks deze positieve ontwikkeling geeft de optocht nog te veel overlast voor de omwonenden in Langenboom. Met ruim 2000 deelnemers is het vrijwel onmogelijk om een dergelijk evenement te organiseren zonder overlast, maar deze moet wel beperkt blijven. Aan beperking van deze overlast gaat de Optochtcommissie dit jaar extra aandacht geven.

Wat blijft is de indeling die vorig jaar is ingevoerd waarbij individuelen en loopgroepen voorop in de optocht lopen en met de hoogste prijzen worden beloond (voor details zie www.verkuskoppe.nl). Het aantal gemotoriseerde deelnemers wordt terug gebracht naar 45 (was in 2017 nog 75). Men kan zich inschrijven onder de volgende categorieën:

  1. Individueel/ kleine groep - max 4 deelnemers - geen inschrijfgeld - 10 prijzen
  2. Loopgroep - 5 deelnemers of meer - € 15 inschrijfgeld - 10 prijzen
  3. Gemotoriseerd (max 45) - € 35 inschrijfgeld - 5 prijzen

Dit jaar kunnen de gemotoriseerde groepen alleen deelnemen als de contactpersoon en chauffeur de instructie bijeenkomst hebben bijgewoond waar de startnummers worden uitgereikt. Een startnummer wordt alleen uitgereikt aan die groepen die zich vooraf confirmeren aan ons reglement. Extra aandacht zal er zijn om de geluidsoverlast en de rotzooi die men achterlaat te beperken.

Met deze aanpassingen willen we de Langenboomse optocht nog meer zijn karakteristieke beleving geven die we kennen van vroeger. Als optochtcommissie kunnen we dit niet alleen, daar hebben we jullie bij nodig. We nodigen jong, oud, buurtschappen en vriendengroepen uit deel te nemen aan deze vernieuwde opzet van de optocht. Er zijn mooie prijzen voor de individuelen en loopgroepen en bescheiden prijzen voor de gemotoriseerde deelnemers. Met deze veranderingen willen wij de optocht korter, mooier, veiliger en beter beheersbaar te maken, maar vooral de optocht in Langenboom weer van Langenboom maken.

De optocht zal op maandag 4 maart vanaf 13.30 uur door de straten van Langenboom trekken.

Op de website www.verkuskoppe.nl, Facebook of Instagram vind je altijd de laatste informatie.

Op naar een gezellige carnavalsmaandag, tot dan!

De Optochtcommissie van CV de Verkuskoppe