Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

Grandcafé ’t Centrum

Voor iedereen zal het een wat ander carnaval worden dan voorheen. “Maar we horen steeds meer positieve reacties op dit concept,” vertelt Jack Rooijakkers. “Zowel van jongeren als ouderen. Met de kermis sprak ik een jonge man van een jaar of achttien. Die zij dat hij het zo mooi vond dat hij op dezelfde locatie feest vierde dan zijn ouders. Dat zal met carnaval ook zo zijn. Weliswaar heeft elke tent een andere sfeer, maar iedereen kan van de ene tent zo naar de andere. Zo viert dus iedereen, jong en oud samen carnaval.”

Francien en Jack ruimden voor kermis en carnaval de hele zaak leeg zodat er voldoende ruimte was voor feest. Francien: “Dat hoeft nu dus niet, ook voor de kermis kon al alles blijven hangen. Dat scheelt ons echt veel werk. Voor carnaval was dat uitruimen eigenlijk maar voor een paar uurtjes op zondag. Op maandag en dinsdag waren we vooral eetcafé en op zaterdagavond deden we het openingsbal samen met Broer in café Royal.” Doordat de kasteleins de eigen deuren gesloten houden, is er dit jaar bij ’t Centrum ook geen eetcafé. Jack: “Maar in het Aldendrielpark kan men ook eten, op dinsdagochtend zelfs broodjes met gebakken ei in plaats van een carnavalsontbijt.”

Dat samenwerken positief is, weten Francien en Jack al langere tijd. Francien: “Op zaterdagavond met carnaval hadden we in het verleden wel wat gasten binnen en bij Royal zat ook wat. We besloten toen om het openingsbal samen te gaan organiseren. Wij sloten de zaak en samen verzorgden we in Royal dat openingsbal. Dat was vanaf het begin een succes.” Jack hoopt en verwacht dat ook met carnaval dat samen organiseren en de eigen zaak gesloten houden een succes zal zijn. “Tijdens de kermis hadden we uiteraard mazzel met het weer, maar vooral jong en oud samen feest laten vieren, dat zorgde voor een fantastische sfeer. Dat zal met carnaval ook zo zijn.”

Tijdens carnaval in het Aldendrielpark is er geen minimum leeftijd. “Makkelijk voor groepen. Vaak zie je dat er eentje nog net geen zestien of achttien is en ergens niet binnen mag. Nu kan iedereen binnen, toegang is gratis, er zal wel een strenge controle zijn op het gebruik van alcohol. Drinken mag nu eenmaal pas vanaf achttien. Dat is met carnaval in Mill niet anders.”

I.v.m. carnaval is Grandcafé ’t Centrum van vrijdag 1 t/m woensdag 6 maart gesloten.

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Café de Steek, klein gezellig mobiel bruin café
  • Gèrmestal, ‘kleine’ tent met voornamelijk carnavalsactiviteiten
  • Buurvrouw Jansen, mobiele XXL skihut met feestmuziek
  • Feeest!tent, grote tent in carnaval sfeer

Like ook de Facebookpagina Carnaval Mill om op de hoogte te blijven en zie www.carnavalmill.nl.