Al jarenlang organiseert de Foekepot te Mill op carnavalsdinsdag een optocht voor en door de jeugdige carnavalsvierders van Mill.

Het is elke keer weer prachtig om te zien, en vaak zijn de omstanders blij verrast om zoveel creativiteit te zien bij onze kleinste carnavalsvierders. Ook dit jaar hopen we weer op vele deelnemers, zodat er een lang lint van kinderen en wagens door de straten van Mill zullen trekken.

Maar er gaan dit jaar wel wat dingen veranderen. De route is totaal anders. De start is dit jaar in Aldendrielpark. Als je mee wilt doen, dan verwachten we je in het Aldendrielpark om 12.45 uur, in het kleine café. En er is nog iets wat anders is dan andere jaren namelijk de inschrijving. Dit jaar is het alleen maar mogelijk om je online aan te melden voor de kinderoptocht. Dit gaat dan via de website: www.germelaand.nl. Je kunt je als individueel inschrijven, maar ook groepen kunnen zich inschrijven. Als je met 3 of meer kinderen bent, is het al een groep.

De sluitingsdatum voor de inschrijving is 1 maart. Daarna kan je nog wel meedoen, maar dan ding je niet meer mee naar de prijzen.

Wat niet veranderd is, is de dag van de optocht zelf, namelijk dinsdag 5 maart a.s.

Alle kinderen uit Mill en de verre omgeving kunnen hieraan mee doen. Dus aarzel niet en meld je aan.

Er zijn verschillende prijzen te winnen. Voor de groepen zijn er 2 categorieën prijzen:

  • Groepen met begeleiding, dit wil zeggen, dat er met het groepje kinderen volwassenen, ook verkleed, meelopen.
  • Groepen zonder begeleiding.

Voor de individuelen kan degene met de meest originele creatie de Willie Wortel trofee winnen.

Voor iedere deelnemer is er na afloop een verrassing.

De Foekepot hoopt en verwacht net als de afgelopen jaren, dat de kinderen weer heel leuk en origineel voor de dag komen.

Check voor meer informatie rond carnaval in Mill ook www.germelaand.nl en www.carnavalmill.nl.