Foto: Peter Cornelissen

De pronkzittingen zijn het niveau van dorpskwats al lang ontgroeid. Maar niet iedereen weet hoe cabaretesk het programma hier is.

Een bezoeker die voor het eerst in Wilbertoord op de pronkzitting was vertelde enthousiast hoe ontzettend hij zich vermaakt had. En dat ondanks dat hij praktisch niemand in Wilbertoord kent. Dat is tekenend voor het programma van de afgelopen jaren. Mooie sketches en opzwepende stukjes. Amusement wat voor iedereen zeker de moeite waard is om te bekijken.

Nadat voorzitter Mark 4 keer voor een volle zaal kon openen werd de presentatie aan de nieuwe vorst Willem Aben overgedragen. Die kondigde al snel het optreden van groep 8 aan die traditioneel de zittingsavonden openen. Als Vrienden van Wilbertoord Live brachten zij al meteen sfeer in de zaal. Prins Toine, prinses Wendy en narrin Fleur presenteerden daarna met groot gemak de proclamatie.

De vriendengroep van het prinsenpaar nam hierna het stokje over. Als TOPIDO zetten zij een twirlshow voor gevorderden neer. Alles wat je kunt bedenken bij mannen in rokjes kwam voorbij… Gelukkig kwamen daarna de meiden van de dansgarde. Dit zwierige zevental zag er zeker beter uit!

Hierna stonden Plom en Linny op het podium met een kookcursus. Het ging over potten en pannen, keukenprinsen en wild klaarmaken! Een heerlijk stuk waar de zaal flink van kon smullen.

De familie van het prinsenpaar en de narrin hadden een filmpje gemaakt waaruit blijkt dat het leven van dit trio al een sprookje was voor ze uitkwamen op het prinsenbal!

De Roast of … was het stuk van de vriendinnengroep van narrin Fleur. Het meest besproken stuk van de avond. Je houdt ervan, of je houdt er niet van. De roast werd gedurende de 4 avonden gefinetuned waardoor het laatste weekend een stuk op het podium te zien was waar Comedy Central nog een puntje aan kan zuigen… Het schuurde, het was grof, het was confronterend, het was sexy, maar bovenal was het een teken van vriendschap in een hilarisch stuk verwerkt. Na dit stuk werd er flink meegezongen met de Schlager. Die was dit jaar gewonnen door buurtschap de Grensmikkers die al weer voor de 21e keer meegedaan hadden.

Ronnie en Tonnie is typisch een stuk waar je lekker voor kunt gaan zitten en een kwartier lang schatert van het lachen. Als arts en patiënt werd er een overvloed aan geweldige humor over het publiek uitgestort. Ze waren wederom beter dan vorig jaar. Wel een stuk minder knap dan de dansgarde die hierna op het podium verscheen. In prachtige pakken lieten deze dames het publiek genieten van de showdans!

Foto’s zeggen soms meer dan woorden, dat liet DKMELAJIDBB ons ook zien. Jan en Tom vertelden soms veel, en soms juist heel weinig bij treffende foto’s over onderwerpen uit onze gemeente. Dorpspolitiek, maar dan cabaretesk! Hierna kregen we een kijkje in de relatie van Stan en Inge, een beetje op leeftijd gekomen heeft dit duo een kritische kijk op het heden. Ook in dit stuk weer een aaneenschakeling van grappen!

De afsluiter was als vanouds voor de veteranen. Deze keer een heel stuk artistiekeriger in elkaar gezet dan normaal. Dus behalve sfeer ook een flinke dosis humor erbij. Een waardige afsluiter van een top avond! Zet het vooral op je to do list voor 2020. Een avondje pronkzitting in Wilbertoord is namelijk voor iedereen een geweldige ervaring!