Met tranen in de ogen en een brok in de keel, maar met heel veel mooie herinneringen, kijken Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur op een prachtige carnaval, om nooit meer te vergeten.

Op vrijdagmiddag stond het schoolcarnaval en ’s avonds de jeugdsleuteloverdracht op het programma. De jeugdhoogheden hadden de sleutel, waarna het feest los kon barsten op de nieuwe locatie, het Aldendrielpark.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij de Klotstèkers in Aldenhorst en bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren. ’s Avonds werd de carnaval geopend met een mis, gevolgd door de sleuteloverdracht. Met ‘Anonymus’ had elke prins had wel een bespreekpunt. Prins Toine wilde wat bomen zagen en zo ook wat bereiken. Wat de prinsenparen met hun narren en jonkers zeker bereikt hadden, is de sleutel van hun dorp.
Na overhandiging van de sleutel door de burgemeester, gingen alle hoogheden terug naar hun eigen dorp en kon carnaval 2019 los barsten.

Party around the jukebox

Op naar het Klottenriek... voor een swingende avond. Dit jaar waren er weer bussen geregeld voor de kroegentocht. De carnavalsvierders van de Udense kroegentocht, hebben nog gezellig mee gefeest met vele Klotstèkers, na terugkomst in het Klottenriek. Het was een gezellige avond... tot in de late uurtjes.

Carnavalszondag trok de optocht door het Klottenriek. Carnaval moet je voelen, zeker met soldatenkistjes aan, wok you never alone. Met een steigerplank in de hand, is het toch een ware kunst, wanneer je iets kwijt bent, toch een onderwerp vinden om over te bomen. Dat onderwerp had Vriendengroep Peli wel gevonden, met hun sprookjespaar Toine en Wendy. Zij gingen dan ook met de wisselbeker naar huis.

Op maandag werd er gestart met een heerlijke brunch. Dj Martin Nabuurs zorgde voor gezellige muziek en met tonprater Theo de Wit, werd er volop gelachen in de zaal.
Aansluitend kom men gaan kijken naar de jeugdoptocht. Dit jaar stond ook weer het kind-ouder-koemelken op het programma.
Later op de avond een nieuwe activiteit. Tijdens de Tiroler Avond was er een leuk circuit uitgezet, met toepasselijke spellen. Team de Knutsers en team Barpersoneel en DJ van CB, zijn beide op de eerste plaats geëindigd.

De laatste dag van carnaval... de Boerenbruiloft

Het was een hele rit om het boerenpaar op te halen, met een lange stoet met vele tractoren van de Peeltuffers, was het een mooi geheel. Eenmaal in Wilbertoord aangekomen, werden Boer Arjan en Boerin Judith verwelkomd in het Klottenriek. Dit alles onder de vrolijke noten van de Hellgalmers.
Nadat alle bezwaren waren weggewerkt, werd het ja-woord gegeven. De boerenmoes met worst kwam op tafel en daarna volgde de receptie. Met een geweldig huwelijksfeest, was het om 11 over 11 weer tijd om het huwelijk te ontbinden.
Maar ook voor Prins Toine, Prinses Wendy en Narrin Fleur was de tijd aangebroken om de sleutel terug te geven aan onze eigen voorzitter Mark Janssen.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht... dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen. ‘Nieuwe vriendschappen, zoveel prachtige herinneringen en vele bijzondere momenten, die je niet verwacht’, was dan een reactie van Prins Toine.

Iets wat Prins Toine ook bedoeld met zijn lijfspreuk: ‘Klotstèker of nie, dá is min om ut even, zolang we mar mi jullie de carnaval mogen beleven!’