Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari werden de pronkzittingen van c.v. de Bokken gehouden. Beide avonden kwamen de prinsenparen (Pieter II en prinses Yvonne samen met jeugdprins Noud I en jeugdprinses Anouk) met hun gevolg, onder muzikale begeleiding van Engsele het Bokkentheater binnen.

Hierna heette Paul van de Wiel namens c.v. de Bokken het college van B&W, de zusterverenigingen, familieleden, genodigden, ereleden, eregasten en het publiek welkom. Vervolgens stelde Paul beide prinsenparen met hun gevolg voor waarna prins Pieter II kort de aanwezigen en de deelnemers toesprak. Daarna kondigde Paul de presentatrices voor beide avonden aan. Charlotte Lange en Chantal Pas wisten met hun opkomst de aanwezigen al in de juiste stemming te brengen.

De Bokkepootjes openden op vrijdag met hun gardedans en op zaterdag met de showdans het programma. Twee perfect uitgevoerde dansen. Complimenten meiden. Hierna kwam “Opvliegers” die met mooi uitgedoste pakken, verkleed als struisvogels, een (klompen)dans rondom het nest brachten. Tot ieders verrassing bleken dit de ouders van de jeugdraad te zijn. Daarna bracht Schup & Schoeffel voor de allerlaatste keer met veel passie hun perfect uitgevoerde gardedans. De dames dansen sneller als wij kunnen klappen. Direct daarna volgde een door Anja de Klein gemaakte compilatie van de optredens van beide dames de afgelopen 19 jaar waarna Auke Lamers en Astrid Geurts voor hun jarenlange inzet door Jurgen Verbruggen, namens c.v. de Bokken, werden onderscheiden als “lid van verdienste”. Vervolgens het optreden van Bij-Mekaar-Gefrot met “de Reünie” waarbij de (lagere) schooljaren van Prins Pieter II, Adjudant Marc en Nar Niels de revue passeerden. Gevolgd door de Voorraad van c.v. de Bokken die hun schlager ten gehore brachten. Op vrijdagavond kwamen Ronnie en Bianca Sommers als Grad en Grada met hun gevolg tevoorschijn waarbij Paul v.d. Wiel als ambtenaar van de burgerlijke stand de “verlovingsringen” overhandigde.

Direct na de pauze zette dansgroep Keep on Movin (getraind door Auke Lamers) een perfect uitgevoerd showdans neer. Waarna H.Z.I.W.G. op hilarische wijze (Weew-Snitje) invulling gaf aan een door elkaar gehusseld sprookjes boek. Zij lieten zich niet van de wijs brengen door één “spelbreker” die in de zaal zat. Gevolgd door ’t Kreatief die Nar Niels op een ludieke wijze kennis liet maken met zijn eigen belevenissen tijdens hun activiteiten. Daarna werd Riet van Alphen benoemd tot Superbok door Jurgen Verbruggen namens de Sint Hubertse gemeenschap voor haar vrijwillige inzet. Hierna was na een jaar van afwezigheid het podium voor “de Daltons”. Met mooi gebrachte sketches wisten zij het publiek te vermaken waarbij de beide “zeeleeuwen” nog een verrassing hadden met de strandballen act. Het laatste optreden van de avond was voor Theyke. Als uitvaartondernemer probeerde hij met de nodige humor en diverse arrangementen “potentiele klanten” aan zich te binden. Daarmee lijkt FIORE er een “concurrent” bij te hebben. Al zingend en dansend op de muziek verliet Theyke onder luid applaus van het publiek het Bokkentheater.

Als afsluiting kwamen alle deelnemers tijdens de finale nog éénmaal het podium op met het nummer: “Live is life”. Paul van de Wiel bedankte namens c.v. de Bokken iedereen voor het mogelijk maken van twee geslaagde avonden en Charlotte en Chantal voor het presenteren.

De pronkzittingen werden beide avonden muzikaal prima ondersteund door Engsele.

Op de zaterdag zorgde ’t Kreatief met als “gangmaker” Kees van Strijp (café-zaal Broers) voor een super gezellige afterparty waarbij Jurgen Verbruggen met het live gezongen “Brabant” de pronkzittingen definitief afsloot.

Deelnemers, “Sjouwbokken”, Atlantic Power, filmploeg Slaats / de Klein, De Jachthoorn, vrijwilligers c.v. de Bokken, Engsele, de Voorraad, ‘t Kreatief en het publiek, allemaal bedankt. Het waren twee vermakelijke avonden waar wij met z’n allen met veel plezier en trots op terugkijken.

Foto’s van beide avonden: www.debokken.nl.

De pronkzittingen van c.v. de Bokken zijn in 2021 op 15, 16 en 17 januari.