Foto: Peter Cornelissen

Twee weekenden zat de Wilg in Wilbertoord helemaal vol met publiek om te genieten van pronkzittingen. Wederom waren de avonden zo goed als uitverkocht. En wie ooit in Wilbertoord geweest is, weet waarom. Het niveau was ook dit jaar weer van hoog niveau.

Na de opening door Vorst Willem en het voorlezen van de proclamatie door prins Mark, prinses Tanja en nar Ian kon het feest echt beginnen.

De zaal werd meteen muzikaal opgezweept door de playbackact van groep 8 die een geweldige Grease act opgevoerd hebben. Ze werden opgevolgd door Tomprater Janus van Hout. Een geweldige creatie van Tom Raaijmakers die smakelijk kon vertellen over het uitstapje van de KBO naar Duitsland. En waar Tom is, daar zijn de meisjes. Dus was het logisch dat de act na hem opgevuld werd door de dansgarde die hun gardedans perfect uitvoerden.

De vriendengroep van de prins speelden een thuiswedstrijd bij Mark en Tanja op de bank! Maar gelukkig waren er ook nog sportieve hoogtepunten op het voetbalveld op film gezet.

Nar Ian had vorig jaar narrin Fleur genadeloos geroast. Nu mocht zijn zus hem terugpakken met hun vriendengroep. En hij werd flink genomen door zijn vrienden en vriendinnen. Soms op subtiele wijze… Maar meestal net iets minder subtiel.

De Heigalmers hebben hun transformatie tot Heischlagers vervolmaakt door ook een medley in te studeren van Duitse Schlagers. Met hun muziek blijven ze bewijzen onmisbaar te zijn voor een sfeervolle avond!

De schoepers hadden traditiegetrouw weer een heel sterk stuk. Dit jaar hebben ze een shoarmatent geopend in Wilbertoord. Daar gebeurden heel wat hilarische zaken. Hun stuk was echt vet grappig!

De dansgarde had werkelijk een geweldige showdans opgevoerd. In de zaal hoorden we fantastische complimenten rondgaan onder het publiek!

Jan Volleberg had net als Tom naast het maken van een Neije Krant oudejaarsconference ook nog tijd gevonden voor een prachtige buut. Hij speelde met oude taal, maar had ook prachtige nieuwe woorden verzonnen. Het zal ons benieuwen of de vergeettariër het woordenboek zal halen!

En dan Koen en Marion, hun stuk was echt bar en boos. Ze legden op geheel eigen wijze uit wat het geheim van een goed huwelijk is. Waarbij zang, dans en andere bijzondere anekdotes bij elkaar een stuk opleverden waarbij de zaal vrijwel aan één stuk door dubbel lag.

Het tweede weekend waren er nog enkele aanvullingen op het programma. Een collega van onze Prins wist duidelijk te maken dat ze aan de andere kant van de Maas ook weten wat Tonpraten is. Hij was helemaal met zijn vrouw naar Wilbertoord gelift. En kon hierover smakelijk vertellen. Nar Ian nam zelfs 2 gastoptredens voor zijn rekening. Samen met nar Dennis van de verkeskoppen had hij de volledige showdans ingestudeerd en bracht deze vrijwel foutloos op het podium. En natuurlijk kon hij als geoefend Roastmaster zijn vrienden een koek van eigen deeg geven!

Na de finale konden we als publiek concluderen dat we weer erg verwend waren door onze artiesten uit eigen dorp! Volgend jaar gaan we zeker weer!