Foto: By Annelies

Nog een week wachten en dan barst het carnavalsfeest echt los. De carnaval in Langenboom is een feest voor jong en oud. Iedereen doet mee en geniet mee.

Op vrijdagmiddag 21 februari lopen de kinderen van basisschool ’t Stekske in een optocht door de Langenboomse straten. Deze optocht, georganiseerd door de school, start om 13.15 uur. Vaders, moeders, opa’s, oma’s en geïnteresseerden staan elk jaar weer langs de kant van de weg om te kijken hoe de kinderen uitgedost zijn en wat ze gebouwd en geknutseld hebben. En vaak loopt het publiek ook nog een stukje mee om maar niets te hoeven missen. Om 18.00 uur zal in het Aldendrielpark in Mill de sleuteloverdracht voor de jeugd plaatsvinden. De Langenboomse jubileumjeugdhoogheden Prins Dennis, Prinses Evy, Nar Isa, jeugdadjudant Kanye en jeugdhofdame Rimke zullen daar met de jeugdhoogheden uit Mill, Sint Hubert en Wilbertoord de carnaval officieel openen. De jeugd van de Verkuskopkes en hun klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen daarna lekker feesten in de tent. Lekker springen, los gaan en zingen met z’n allen! Een goed begin van de vakantie!

Op zaterdag 22 februari vindt om 18.30 uur de woordgebedsdienst plaats in de kerk van Langenboom, georganiseerd door CV de Verkuskoppe. Na afloop gaan de hoogheden en hun gevolg naar de sleuteloverdracht in het Aldendrielpark. Daar zullen we vanaf 20.00 uur zien of Prins André d’n urste, Prinses Lenny en Nar Dennis ook daadwerkelijk de sleutel over het Verkuskopperiek gaan krijgen. Met hun lijfspreuk ‘Carnaval en beton is waar wij van houden, we gaan er een keihard feestje van bouwen’ gaan ze nu al een aantal maanden in volle vaart voorop. En een ludieke actie op z’n tijd is hen niet vreemd. Zouden er nog meer verrassingen volgen? Na de sleuteloverdracht is de opening van de carnaval bij Zaal d’n Bens in Langenboom. Deze avond staat bekend als een van de toppers van het jaar. Altijd druk en gezellig. Het dak gaat er met DJ Roy vast en zeker af. Voor meer info zie www.langenbom.nl en Facebook Carnaval 2020 D’n Bens.

Zondag 23 februari staat weer in het teken van de kids. D’n Bens organiseert vanaf 16.00 uur een kinderspektakel met onder andere een clown, een DJ, activiteiten zoals ranja-pong, ballonnen, lekkere poffertjes en nog veel meer. Ook de oudere jeugd (voor 18+ staan er ook bier-pong tafels), ouders en iedereen die van gezelligheid houdt is welkom.

Op maandag 24 februari trekt vanaf 13.30 uur de Langenboomse optocht door de straten. Deze optocht is een van de grootste optochten uit de regio en het bekijken waard. De organisatie van deze optocht is in handen van CV De Verkuskoppe. Op www.verkuskoppe.nl en Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom) vind je alle informatie en het laatste nieuws. Na afloop van de optocht barst het feest weer los bij D’n Bens. Met DJ Kruzo, DJ Roy en Papa Lauda is een tof feest gegarandeerd.

Op dinsdag 25 februari vindt de boerenbruiloft plaats en zullen Boer Toon en Boerin Lucienne in de onecht worden verbonden. Vanaf het adres van het boerenpaar (Russendaalweg) zal de bruidsstoet richting de Verkushoeve (Zaal D’n Bens) trekken. Om 13.45 uur start de wandeling en iedereen die wil mag aansluiten. De huwelijksceremonie start om 15.30 uur in de Verkushoeve en na een smakelijke maaltijd start de receptie om 19.15 uur. Na de receptie volgt de after-party met DJ. Nog even met z’n allen de laatste uurtjes feesten want om 23.11 uur zal Prins André d’n urste zijn sleutel en scepter weer in moeten leveren en wordt carnaval 2020 in stijl afgesloten.

Carnaval in Langenboom vieren we samen. We gaan er weer een geweldig lang weekend van maken! Alaaf, alaaf, alaaf!