Vorige week dinsdag was het gespreksthema bij het taalcafé het carnavalsfeest. De volwassenen bekeken de carnavalskrant van Stichting carnaval Mill. Alles werd zorgvuldig gelezen en uitgelegd.

Vragen die naar voren kwamen: Wie beslist er wie de prins wordt? Wat is een bestuur? Wat zijn pronkzittingen? En zo kwam nog veel meer aan de orde. Verschillende bezoekers konden de vader (Bert Verweijen) van prins Robert nog wel herinneren van de schilder workshop die we in het voorgaande jaren bij Bert hadden gedaan. Er was veel gespreksstof, en hopelijk kunnen de bezoekers het aankomend feest nu met heldere ogen bekijken. Hoewel we niet denken dat er meteen flink aan deelgenomen zal gaan worden, dat blijft toch wat lastig als je er niet mee bent opgegroeid. Maar de optocht vinden de meesten wel mooi om te zien. Ondertussen waren Maud en Saskia met de aanwezige kinderen maskers aan het knutselen, steeds meer kinderen weten met hun ouders het taalcafé te vinden met voor allen een mooi resultaat aan het einde van de avond.

Mocht je bij het lezen van dit artikel interesse hebben om ook eens met mensen uit een ander cultuur te praten of het leuk vindt om tijdens deze avonden de meegekomen kinderen te vermaken. Neem dan contact op met de coördinator van het taalcafé, Nel van Duren 06-49 77 46 27.