Met tranen in de ogen en een brok in de keel, maar met heel veel mooie herinneringen, kijken Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian terug op een prachtige carnaval, om nooit meer te vergeten.

Op vrijdagmiddag stond het schoolcarnaval en ’s avonds de jeugdsleuteloverdracht op het programma. De jeugdhoogheden hadden de sleutel, waarna het feest los kon barsten in het Aldendrielpark.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren en bij de Klotstèkers van het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill. ’s Avonds werd de carnaval geopend met een mis gevolgd door de sleuteloverdracht. Met het ‘bekend van TV spel, de Jongens tegen de Meisjes’ en presentator Nar Ian. Alle Prinsenparen met hun narren en jonkers kregen uiteindelijk uit handen van de burgermeester de sleutel van hun dorp. Daarna gingen Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian met hun gevolg terug naar Wilbertoord waar Carnaval 2020 kon los barsten.

Party reis door de tijd

Op naar het Klottenriek... voor een swingende avond.

Dit jaar waren er weer bussen geregeld voor de kroegentocht. De carnavalsvierders van de Udense kroegentocht, hebben nog gezellig mee gefeest met vele Klotstèkers, na terugkomst in het Klottenriek. Het was een gezellige avond... tot in de late uurtjes.

Carnavalszondag, vele afgelaste of verplaatste optochten in Brabant. Maar niet in het Klottenriek! Met mooie creatieve creaties als ‘wij boeren achteruut’, een heus lopend buffet en een circus. De optocht wordt normaal afgesloten door de prinsenwagen, maar nu was het de vriendengroep van het Prinsenpaar met ‘nog eendje dan!’. De vriendinnen van ’t Vatje gingen met de wisselbeker naar huis met loopgroep ‘Zwaailampen’.

Op maandag werd er gestart met een heerlijke brunch. DJ Martin Nabuurs en de Heigalmers zorgde met inhakers en meezingers voor gezellige muziek. En met Tonprater Schilder Jan Selten werd er volop gelachten in de zaal. Aansluitend kon men gaan kijken naar de jeugdoptocht. Altijd leuk om te zien, hoe de jonge Klotjes er weer iets moois van maken. Dit jaar stond ook dit jaar weer het kind-ouder-koemelken op het programma. Later op de avond werd er nog volop door gefeest met de ‘Montag Abend Tiroler Fest’ in Bierstube Amanshöf tot in de late uurtjes.

De laatste dag van de carnaval... de Boerenbruiloft

Na een bezoek aan de jeugd gingen de hoogheden met hun gevolg op weg naar de Varenstraat onder begeleiding van een vrolijke noot de Hei(n)galmers om het boerenpaar op te halen. Nadat alle bezwaren waren weggewerkt, werden Hein en Thea Janssen in de onecht verbonden. De boerenmoes met worst kwam op tafel en daarna volgde de receptie. Met een geweldig huwelijksfeest, was het om elf over elf weer tijd om het huwelijk te ontbinden.

Maar ook voor Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian was het om middernacht aangebroken om de sleutel terug te geven, aan onze eigen voorzitter Mark Janssen.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht.. dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen. Mooie bijzondere momenten en prachtige herinneringen zijn gemaakt.

Iets wat Prins Mark ook bedoeld met zijn lijfspreuk: ‘Met Plezier, Gezelligheid en Muziek Vieren we ’n Geweldige Carnaval in het Klottenriek!’