Het Langenboomse Verkuskopperiek zal het komende carnavalsseizoen beleven zonder nieuwe hoogheden. Samen met de andere zusterverenigingen binnen de gemeente Mill en Sint Hubert is besloten om geen nieuw prinsenpaar en nieuwe nar(rin) te gaan zoeken.

Dit laat Marc Kuijpers, de nieuwe voorzitter van CV de Verkuskoppe namens het bestuur weten. Marc volgt Jan van Kuppeveld op, die na 8 jaar voorzitterschap, de voorzittershamer tijdens de algemene ledenvergadering overgedragen heeft.

Normaal gesproken starten de voorbereidingen voor het nieuwe carnavalsseizoen rond de zomervakantie met de zoektocht naar de nieuwe hoogheden. De maanden september en oktober staan vervolgens in het teken van de organisatie van het prinsenbal en de prinsenreceptie. Echter, gezien alle huidige onzekerheden vanwege corona en omdat het niet duidelijk is hoe het seizoen zal gaan verlopen, is besloten om dit jaar geen nieuwe prins, prinses en gevolg te zoeken.

De jeugdcarnaval zal daarentegen wel zo veel als mogelijk doorgang gaan vinden en dus zullen daar wel nieuwe hoogheden gekozen gaan worden. De jeugd zwaait dit jaar dus de scepter over het Verkuskopperiek!

Andere carnavalsactiviteiten

‘Aangezien er nu geen nieuwe hoogheden komen, zullen het prinsenbal en de prinsenreceptie in november en december niet doorgaan.’, aldus Marc. ‘De komende periode zullen we gaan gebruiken om te bekijken wat we als mogelijk alternatief programma tijdens de carnavalsdagen neer kunnen gaan zetten. We willen dit mooie dorpsfeest, weliswaar in een andere vorm, toch niet zo maar voorbij laten gaan. Alles zou dit seizoen al anders gaan worden, aangezien café D’n Bens de deuren gaat sluiten. In overleg met de andere zusterverenigingen binnen de gemeente, de horeca en binnenkort ook met de gemeente zelf, wordt bekeken wat binnen de geldende richtlijnen kan en wat niet. We proberen creatief te zijn en in mogelijkheden te denken, maar het moet uiteraard wel verantwoord zijn.’

Jeugdcarnaval

Omdat er voor de jeugd, en specifiek de basisschooljeugd, andere regels gelden dan voor volwassenen, gaat jeugdcommissie “De Verkuskôpkes” onderzoeken of de jeugdactiviteiten in aanloop naar en tijdens de carnaval in aangepaste vorm plaats kan gaan vinden.

Blijf op de hoogte

Alle informatie omtrent het komende carnavalsseizoen van de Verkuskoppe zal bij nieuwe ontwikkelingen worden gecommuniceerd via De Neije Krant, sociale media en onze eigen website www.verkuskoppe.nl.