Zaterdagavond 12-12 zijn tijdens een uitzending op Youtube de nieuwe heersers van Wilbertoord bekend gemaakt. In een goed gevulde uitzending zijn (jeugd) prins Giel de 4e, prinses Maud, narrin Jinte en vorst Koen geïnstalleerd. Samen met Yentle, Jara, Noud, Fleur, Fenne en Isa maken ze er een heel bijzonder carnavalsseizoen van.

Vanwege corona hebben de volwassenen de carnaval helemaal in handen van de jeugd gegeven. De jeugdheersers zijn dit jaar dus de opvolgers van de grote prins. Carnavalsvereniging De Klotstèkers doet zijn best om dit jaar het carnavalsvuurr in aangepaste vorm te laten branden.

Nadat de voormalige jeugdheersers, Prins Sil, Prinses Fleur, Nar Jesse, Vorst Thijs en hun gevolg afgetreden waren bij het huis van Prins Mark werd er snel geschakeld naar de Klotschuur waar in een vrijwel lege zaal de opnamen waren voor de internet uitzending.

Hoewel het allemaal anders dan anders is dit jaar kwamen Prins Giel, Prinses Maud, narrin Jinte en vorst Koen en hun gevolg toch vol energie tevoorschijn. De nieuwe dansgarde heeft eindelijk hun hele mooi gardedans aan iedereen kunnen laten zien.

De uitzending waarin de nieuwe heersers bekend gemaakt zijn is na intensief contact met de gemeente tot stand gekomen. De jeugdheersers van Wilbertoord staan ook klaar om de opdracht van Rutten uit te voeren om iets voor de jeugd van de gemeente Mill te organiseren. Want met in achtneming van alle richtlijnen kunnen er met behulp van alle digitale en sociale media gemakkelijk veel kinderen en jeugd bereikt worden.

Als carnavalsvereniging hebben we heel veel ideeën om vanaf nu tot november bijzondere activiteiten te organiseren. Hiermee hopen we jeugd toch het carnavalsgevoel te kunnen geven.

Of zoals Prins Giel het zei in zijn lijfspreuk: Dit bijzondere carnavalsjaar, staan wij met de jeugd voor alle Klotstèkers klaar!