De organiserende carnavalsverenigingen in het Land van Cuijk, waaronder de Klotstekers uit Wilbertoord, hebben besloten dat er 1 week langer gebouwd kan worden aan wagens voor het (miniatuur) Optochtje. Ondertussen stromen de inschrijvingen al binnen via Facebook en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het blijkt tijdens deze lockdownperiode een ideale gezinsactiviteit. Bij de eerste opgaves zitten opvallend veel gezinnen. Ook merken we dat er veel variatie zit in de wagens die al ingeschreven hebben. De LEGO masters doen natuurlijk met LEGO mee. Maar we hebben ook al foto’s ontvangen van projecten waar met kippengaas een constructie gemaakt is.

De inschrijvingen zijn nog mogelijk tot en met 23 januari. In de week van 30 januari zullen de wagens opgehaald worden bij iedereen thuis. Dit om zo volledig veilig deze activiteit uit te kunnen voeren!

Als je mee wil doen zijn er maar weinig regels. Je wagen mag maximaal 40 cm lang zijn, 35 cm hoog en 25 centimeter breed. Aan de voor en achterkant dient een ook te zijn waaraan een haak bevestigd kan worden om de wagens aan elkaar te koppelen voor de opnames.

De optocht zal uitgezonden worden op Omroep Land van Cuijk op carnavalszondag 14 februari om 14.00 uur.

De organiserende carnavalsverenigingen hopen dat door allerlei initiatieven die ze in de gemeente en de regio organiseren toch een carnavalsgevoel kan ontstaan. Behalve het optochtje is bijvoorbeeld www.krijtjewijk.nl georganiseerd. Een krijtactiviteit die alle kinderen van Nederland thuis veilig in de carnavalsstemming kan brengen!

Wij hopen er met jullie toch een hele mooie carnaval van te maken!