Foto: Cockie Kremers

Ad Goossens en Willem Hermans zijn Millenaren van het jaar 2020. De in Mill geboren en getogen trompettisten, gingen vorig jaar een samenwerking aan om in coronatijd her en der wat vermaak te brengen. Ad (78 jaar) en Willem (23 jaar) traden op bij tal van zorg- en verpleeghuizen. Ook bij particulieren stonden ze in de tuin om speciale verjaardagen of andere bijzondere momenten muzikaal te omlijsten.

Cabaret-duo Jut en Jul (Johnny de Man en Corné Kremers) benoemen tijdens hun optreden op de pronkzitting elk jaar een Millenaar van het jaar. Dit jaar deden zij dit door het ontbreken van de pronkzitting op een alternatieve wijze, namelijk live op zondag 17 januari in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. Vorige week verscheen ook een CD van dit muzikale duo. Terwijl Corné met Ad en Willem in het radioprogramma telefonisch sprak over deze CD, stond Johnny bij hen aan de deur.

“Willem ken ik van de harmonie,” vertelt Ad. “Ik werd gevraagd om hier in de kerk muziek te maken met een koor uit Wijchen. Daar had ik al twee keer mee opgetreden in Wijchen. Toen vroegen ze om dit ook in Mill te doen. Ik stelde toen voor om het met twee trompettisten te doen. Ik zei: ‘ik ken een goei trompettisje hier in Mill’ en zo is onze samenwerking ontstaan.” “Ad is een goede vriend van mijn opa,” vult Willem aan. “Dus daarom kende ik Ad ook al enkele jaren.”

Toen corona in maart vorig jaar in alle hevigheid losbarstte besloten Ad en Willem met hun muzikale kwaliteiten wat vermaak te brengen bij het verzorgingshuis (Aldenhorst) in Mill. Willem: “Daarna is het echt ontploft. We hebben in die hoogtijdagen wel zeven optredens per week gedaan.” Ad: “We gingen dan ’s morgens weg en namen koffie en een appelflap mee. We speelden dan een paar nummers, hadden even pauze en speelden dan weer een paar nummers. We speelden van Grave tot Empel, in Uden en Veghel, we zaten echt overal in de regio.”

Uit deze samenwerking is ook de CD ontstaan. Deze CD met 11 nummers is a 7,- euro te koop bij Ad en Willem. Bel hiervoor met Ad via tel. 06 23 58 15 87 of haal de CD op bij Ad aan de Houtwolstraat 11 in Mill. Ook bij Willem is de CD verkrijgbaar aan de Karstraat 34 en telefonisch via 06 20 77 23 09.

Op het moment dat in het interview het adres van Ad vermeld werd ging ook de voordeurbel. Daar stond Johnny met de medailles, bloemen en de titel Millenaren van het jaar 2020. “Dit hadden we niet verwacht, we zijn echt overrompeld,” aldus de zeer verraste Ad en Willem. Bekijk de video van deze uitreiking via de Lokale Omroep Mill en de rubriek video op inmill.nl.

Iedereen kan elk jaar kandidaten aanmelden voor de titel Millenaar van het jaar. Dit keer waren er veel aanvragen voor Ad en Willem maar ook werden andere muzikanten en initiatiefnemers van creatieve ideeën genoemd om de coronatijd door te komen. Via Ad en Willem roemen en bedanken Jut en Jul dan ook alle andere muzikanten en creatievelingen die in coronatijd zorgden en nog steeds zorgen voor entertainment op lastige momenten.