Beste Gèrme, Gemmerinnekes en andere carnavalsvierders, wie had tijdens de laatste carnavalsdagen gedacht dat we dit carnavalsseizoen zouden overslaan?

Niemand kon zich voorstellen dat er dit seizoen geen hoogheden zouden verschijnen, de optocht niet door de straten zou trekken en niemand zou kunnen genieten van acts tijdens de pronkzittingen. De realiteit werd gaandeweg het jaar duidelijk... seizoen 2020-2021 staat niet in het teken van feesten en gezamenlijke gezelligheid.

Het Gèrmelaand heeft al vroeg aan de start van het seizoen besloten er geen grote activiteiten georganiseerd zouden worden. Echter carnaval zit bij veel mensen in het hart. Al snel werden we vanuit de stichting, maar ook daarbuiten, overspoeld met leuke ideeën en suggesties voor alternatieven. We hebben al kunnen genieten van de gemeentelijke carnavalsquiz en de online acts van de pronkzittingdeelnemers. Maar er zullen nog meer alternatieven activiteiten volgen. Houd hiervoor onze facebookpagina SCM Ut Gèrmelaand en onze website www.germelaand.nl goed in de gaten.

Eén van de dingen die niet mag ontbreken tijdens een carnavalsseizoen is onze kleurrijke Gèrmekrant. Deze is weer met zorg samengesteld en zal in het teken staan van de carnavalshistorie in Mill.

Ondanks dat we dit jaar geen feest zullen vieren in onze mooi versierde feesttempels, hopen we dat iedereen Ut Gèrmelaand kleurrijk zal maken door het huis te versieren en de Gèrmevlag aan de gevels te laat wapperen.

Blijf allen gezond en houd het carnavalsgevoel vast. Hopelijk staat carnavalsseizoen 2021-2022 weer in het teken van gezamenlijk feesten, lallen en lange polonaises.

Alaaf!

Leon Claessens, voorzitter Ut Gèrmelaand