Even leek het erop dat de carnavalsviering op de Kameleon in Mill dit jaar niet door kon gaan vanwege corona, maar daar nam het enthousiaste team van de openbare basisschool geen genoegen mee. Met de hulp van een aantal gedreven ouders is er toch een mooi programma op poten gezet.

Allereerst werden de kinderen van groep 7 en 8 door middel van een grappig filmpje aangespoord om te solliciteren naar de rol van prins en prins van de Noelemak. Leuke brieven en originele filmpjes kwamen binnen, en het was voor de leerkrachten Marjon en Niek nog een hele toer om een keuze te maken.

Maandag gooide de sneeuw nog even roet in het eten, maar op dinsdag werden de nieuwe heersers door middel van een spannend filmpje onthuld: prins Lars uit groep 7 en prinses Bo uit groep 8. Zij kregen een steek, diadeem, scepter en de sleutel van de Noelemak overhandigd, waarna buiten het bord NOELEMAK werd onthuld. Onmiddellijk daarna werden proclamatie en lijfspreuk opgesteld, samen met de nieuwe directeur Jolanda Oonk.

Op dinsdag werden deze geoefend in elke klas en werd ook de raad van 12 bekend. Als knutselopdracht werden silhouetten van de raadsleden ingekleurd en in de school opgehangen.

Woensdag was het Coronabolletjes dag! Iedere klas droeg kleren in een bepaalde kleur en werd als bolletje op de foto gezet, en daar werd een prachtige collage van gemaakt. Op donderdag als traditie: friet eten met de juffen en meesters (op 1,5 meter afstand natuurlijk).

En vrijdag 12 februari was dan de grote dag. Alle Noelemakkers waren prachtig verkleed en namen een feestontbijt mee naar school. Daarna kon iedere klas de plechtigheden van het prinsenpaar volgen via een livestream. Vervolgens werd er flink gehost op het inmiddels meer dan 20 jaar oude Noelemakkerslied en eindigde de dag met een spelletjescircuit in de eigen klas, met maffe spelletjes als memory met foto’s van de leerkrachten en ‘Coronabolletje-Prik’.

Al met al gingen de Noelemakkers in deze barre tijden toch met een feestelijk gevoel de vakantie in!