Jeugdprins Stan, jeugdprinses Resa en jeugdnarrin Evy hebben deze carnaval samen met hun jeugdraad kunnen genieten van een aantal activiteiten, geheel in corona stijl! Met hun lijfspreuk: ‘feestend online of met elkaar, de jeugd heeft het voor het zeggen dit jaar’ hebben ze laten zien dat ze op een aangepaste manier toch een feestje kunnen bouwen!

Op vrijdagochtend was er carnaval op school en hebben de hoogheden een vooraf opgenomen filmpje laten zien en hun eigen carnavalskrant, het Biggenblad, uitgedeeld. Op vrijdagavond kregen zij online (samen met de jeugdheersers van St. Hubert en Wilbertoord) na het behalen van een aantal challenges door de burgemeester de sleutel toegeworpen. Hiermee werden zij de heersers van ‘t Verkuskopperiek!

Op zondag stond het LangenbOMMETJE gepland, waarbij er op ludieke wijze gelegenheid was om de prins, prinses en narrin te feliciteren. Alles op gepaste afstand, en met veel creativiteit, zijn de hoogheden enorm verwend en waren ze het stralende middelpunt op deze mooie winterdag!

In de middag was er voor de jeugdhoogheden een fietstocht georganiseerd. Op een versierde familiefiets hebben ze heel wat kilometers afgelegd om alle mooie creatief versierde tuinen in en rond Langenboom te bekijken en beoordelen. Na serieus overleg is de top 3 van de best versierde tuinen bekend gemaakt en hebben ze de prijzen uitgereikt. De volgende families zijn in de prijzen gevallen: 1) Familie Keijzers, 2) Familie Strijbosch, 3) Familie Verbeek (met een eervolle vermelding voor buurtvereniging Ons Streven voor hun gemeenschappelijk uitgevoerd thema).

Voor alle leden van de jeugdraad, en uiteraard de drie hoogheden, was op maandagmiddag een steekjestocht georganiseerd. Met speuren naar de posten, verschillende activiteiten en lekkers was ook dit een zeer geslaagde middag!

En op dinsdagmiddag hebben de jeugdhoogheden van de drie dorpen elkaar hun carnavalskracht overhandigd en was het helaas alweer tijd om de sleutel in te leveren…

De jeugd heeft onwijs genoten van deze bijzondere dagen. En stiekem wordt er al voorzichtig gefantaseerd over een zomercarnaval... wordt vervolgd!