Winaar Versier je tuin wedstrijd: Familie Habets.

Vrijdagmiddag 12 februari, carnaval werd door de jeugdhoogheden en hun gevolg afgetrapt op basisschool de Klimop samen met schoolprinses Marly, schoolvorstin Gwen, en schoolnarrin Sofie, hebben zij er een gezellige middag van gemaakt. ’s Avonds hebben jeugdprins Giel, jeugdprinses Maud, jeugdnarrin Jinte, jeugdvorst Koen en hun gevolg de sleutel tijdens de online sleuteloverdracht in ontvangst mogen nemen.

Ziekenbezoek en Pub quiz

Op zaterdag hebben de jeugdhoogheden ziekenbezoeken afgelegd waarbij zij aangebeld hebben bij diverse inwoners en een pakketje voor de deur hebben gezet. Binnenkomen was dit jaar helaas niet mogelijk.
Zaterdagavond is er een pub quiz gehouden. Bijna 70 teams zaten om 20.00uur klaar in hun eigen huiskamer waarna er vanuit huize Aben een YouTube-stream gevolgd kon worden. Deelnemers kregen vragen over het heden en verleden van Wilbertoord en haar inwoners. Zo werd er gevraagd hoeveel Heigalmers ook Boerenpaar zijn geweest, Wat de vroegere naam was van de basisschool en wie er Klot van het Jaar geweest is. Diverse sponsoren hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de quiz. Na een geslaagde avond werd bekend dat de eerste prijs werd gewonnen door team ‘(Ex)Boerenpaar’.

Versier je tuin en #optochtje

Op carnavalszondag is er een ‘versier je huis en tuin wedstrijd’ gehouden. Deelnemers kregen de opdracht om, zoals de titel van de opdracht luid, hun huis en tuin zo mooi mogelijk te versieren. De huizen werden beoordeeld door de jury, bestaande uit de jeugdhoogheden. Hiermee vielen cadeaubonnen voor Café Zaal Amanshof te winnen. De uiteindelijk winnende tuin is van familie Habets, tweede werd familie van Bommel, en de derde prijs ging naar familie Selten.
Ook was er via TV Land van Cuijk een #optochtje met ruim 50 (kleine) wagens gemaakt van materialen als Playmobiel en LEGO met deelnemers uit heel het Land van Cuijk, waarvan maar liefst 12 wagens uit Wilbertoord.

De Klotstekers live op Twitch

Voor en door de jeugdhoogheden is er dagelijks een uitzending geweest via Twitch Zo kwamen CV Opmuk, zanger Bas en feestband de Geboende Goldwings in de uitzending. Ook waren er een aantal interactieve elementen waarmee prijzen te verdienen waren. Zo was er de #instapolonaise, waarbij foto’s op Instagram gepost werden om een zo lang mogelijke virtuele polonaise te maken, DJ Maarten de Groot gaf een cursus bandparodie en als parodie op de selfie, kwam er de #onsiefie, waarbij foto’s gepost konden worden in een onesie.

Kijk op het YouTube kanaal van de Klotstekers waar een compilatie van de versierde tuinen, #optochtje, diverse fragmenten uit de twitch livestream en beelden van pronkzittingen van 1986 tot en met 2020 zijn te bekijken.

CV de Klotstekers kijkt terug op een geslaagde alternatieve carnaval. Met mooie alternatieven voor alle leeftijden!

Afsluitend met de lijfspreuk prins Giel:

"Dit bijzondere carnavalsjaar staan wij met de jeugd voor alle Klotstèkers klaar!"

Alaaf! Alaaf! Alaaf!