Enkele dagen voor de start van het carnavalsseizoen is vanwege de verscherpte maatregelen rondom corona besloten om de activiteiten voor volwassenen uit te stellen. Inmiddels is vanwege alle aanscherpingen en onzekerheden besloten om de geplande activiteiten te annuleren. Dat betekent dat er dit jaar geen pronkzittingen zullen zijn en ook geen optocht. Het is immers niet mogelijk om met groepen samen te komen om te oefenen en te bouwen. Ook zullen de nieuwe hoogheden dit jaar niet meer verschijnen.

Om het carnavalsvuurtje brandend te houden zal er wel een carnavalskrant verschijnen en in Langenboom aan huis verspreid worden. En mocht er tijdens het carnavalsweekend toch ruimte zijn om op een verantwoorde manier iets te organiseren, dan zullen we kijken wat de mogelijkheden zijn en daarover via de lokale en sociale media communiceren.

De jeugd heeft in november hun prinsenbal nog wel kunnen organiseren en onze nieuwe jeugdhoogheden zijn dan ook bekend. Jeugdprins Lars, jeugdprinses Maud en jeugdnarrin Rezi hebben het dit jaar voor het zeggen in het Verkuskopperiek. Wat betreft de jeugd zal er mogelijk een alternatief programma gaan volgen.

Ondanks alles wenst carnavalsvereniging De Verkuskoppe iedereen een goed en bovenal gezond 2022. Alaaf!