Het zag ernaar uit dat de jeugd in Langenboom op carnavalsmaandag geen carnaval meer kon vieren. De jeugdcarnavalsvereniging “De Verkusköpkes” heeft voor de vrijdag 25 februari de sleuteloverdracht georganiseerd in “de Misse”. Hier vindt ook op zondag een talentenjacht voor de jeugd plaats. Maar zelf uit je bol gaan met hossen en springen, dat lukte niet meer. Op de maandag was geen enkele locatie open.

Toen de scouting vernam dat men nergens terecht kon, stelde zij het scoutingpand ter beschikking. In een unieke samenwerking met JCV De Verkusköpkes en de L.O.C. werd er voor maandag een mooi jeugdcarnavalsfeest uit de grond getrokken. Met man en macht werden in een korte tijd vrijwilligers geworven, DJ’s werden uit de kast getrokken, mensen om te schminken, om de zaal te versieren en noem maar op.

De zaal gaat open om 15.00 uur. Alle ouders zijn met hun kinderen welkom om weer te proeven aan carnaval. Voor de jongsten, door 2 jaar corona, zelfs voor de eerste keer. Er is natuurlijk van alles te doen. Naast dansen en hossen worden er met de jongsten spelletjes gedaan en natuurlijk is er een kinderdisco, daarnaast mogen ze zich ook laten schminken. Voor de wat oudere jeugd staat darten, tafelvoetbal, spijkerbroekhangen en een disco ter beschikking. Honger en dorst zal men ook niet krijgen, ook dat is geregeld. De kinderen kunnen een consumptiekaart kopen waarmee ze lekkers kunnen krijgen. Ouders kunnen zelfs consumptiemunten d.m.v. QR-betaling kopen.

Tot hoe laat gaan we door? Totdat de jeugd moe wordt. We hopen dat het carnavalshart in Langenboom weer sneller gaat kloppen dit jaar. De dank gaat nu al uit naar alle vrijwilligers die zo snel bereid waren hun tijd voor de jeugd ter beschikking te stellen.

Maandag 28 februari 2022,
vanaf 15.00 uur in het scoutingebouw
De Tweesprong Dennendijk 8 Langenboom

www.verkuskoppe.nl