Op zondagmiddag 16 oktober ontstond er korte tijd enige commotie op de parkeerplaats bij de sportvelden in het doorgaans zo rustige Langenboom.

De boerencommissie had namelijk via de sociale media laten weten dat er een ontmoeting met de boer en getuigen plaats zou vinden. En zo’n bericht gonst al snel rond onder de mensen. De speurders en belangstellenden waren in grote getale aanwezig om een glimp op te vangen van de twee gemaskerde personen die in een zilvergrijze auto werden voorgereden. Deze personen zaten, gehuld in een rood gewaad en met een varkensmasker op, op de achterbank van de auto en zelfs het raampje ging een aantal minuten naar beneden. De speurders konden dus echt heel dichtbij komen. En dat ging niet zonder de nodige emoties en een spervuur aan vragen. De gemaskerde personen hielden zich echter stil. Waren ze te nerveus om uit hun woorden te komen of heeft de boerencommissie ze strikte instructies gegeven? En wie waren er nou precies zichtbaar? De boer en boerin of de boer en een getuige? Of anders? Het blijft voorlopig nog even gissen. 

Er zijn tot nu toe drie aanwijzingen voor het boerenpaar vrij gegeven:

  1. We doen het graag dubbel, en toch loopt het op niets uit
  2. Speuren is niet zo moeilijk. Wij kwamen gewoon naar jullie toe!
  3. De foto

De komende weken zal er via de verschillende media steeds meer informatie gedeeld worden. En op 12 november zal de onthulling van het nieuwe boerenpaar van de Verkuskoppe en hun getuigen plaatsvinden, tijdens het gezellige feest Tis Wer Verkusbal in De Misse. Kom jij ook?