Foto: Peter Cornelissen

Afgelopen zondag (22 januari) konden we genieten van een gevarieerd programma van jong talent uit Wilbertoord. Jeugdvorstin Fien liet als eerste de jeugdhoogheden, raad en dansgarde naar voren komen. Jeugdprins Roel had een proclamatie van wel 13 regels, omdat het deze carnaval allemaal net een beetje verder gaat.

Daarna konden de deelnemers van start gaan, de 3 beHOEDers beten het spits af met een hele leuke act. Wie er in de hoeden verstopt zaten bleef een verassing tot het eind. Toen werd het tijd voor een potje BINGO, met de ballenjongens als quizmasters was het maar de vraag of je de prijzen wilde winnen.

Of de jeugdraad echte alleskunners zijn werd op de proef gesteld, ze voerde allerlei opdrachten uit en de enige echte winnaar was… hofdame Sara! Knap gedaan hoor.

Kennen jullie dat ook? Kinderen achterin je auto als je op vakantie gaat en niet bepaald rustig zitten? De vakantiegangers lieten even duidelijk zien hoe dit eraan toe kan gaan, ik moet plassen, ik moet poepen, ik heb honger, ik ben mijn beer vergeten! Een feest der herkenning. Let’s party was het motto van twee feestende, ritmische jongens! We konden even allemaal losgaan.

Na de pauze werd het jeugdboerenbruidspaar onthuld. We hebben daar een toast op uitgebracht en tijdens carnavalsdinsdag zullen we er een gezellige boerencarnaval van maken in de Wilg. 

Het goednieuwsjournaal was weer van de partij. Een terugkerende traditie die altijd weer verrast met leuke woordgrappen en veel positiviteit. 2 Flamingo’s kwamen het podium op, maar wie waren deze lenige en ritmische Flamingo’s? Ze konden in ieder geval erg goed dansen. 

Groep 7 mocht hun act van de playbackshow komen laten zien, ze reden weer 130 op de vluchtstrook en maakte er een prachtige show van.

De jeugddansgarde liet voor het eerst hun showdans zien. We werden meegenomen naar de 80’s met een moderne versie van Girls just wanna have fun. Wat een vrolijke dans heeft Inge Baltussen ze ingestudeerd. 

Kortom het was genieten op de jeugdpronkzitting. Nu op naar de carnaval!