Foto: Peter Cornelissen

De pronkzittingen in Wilbertoord zitten er weer op. Een vernieuwd decor, vier keer een volle zaal en een fantastische avond. Trots op alle artiesten in ons Klottenriek. Een gevarieerd programma vol show, dans, muziek en veel, heel veel, humor!

Traditiegetrouw werd de pronkzitting na de proclamatie van Prins Johann dun Urste, Prinses Mieke en Nar Tom geopend door de winnaars van de playbackshow van de AKM: Kings and Queens, met een medley van bekende hits van Queen. Ze hebben een schitterend optreden neergezet, een echte sfeermaker vanaf het eerste moment tot aan de laatste noot. 

Daarna was het de beurt aan de buurtschap van ons prinsenpaar: De Grensmikkers met “De Grensgevallen”: een dag uit het leven van Prins Johann en Prinses Mieke. Mieke als assistent in het ziekenhuis van de dokter waar patiënten met bijzondere kwalen langskwamen. 

Daarnaast een café waarin ook Johann, met een voor hem wel heel speciaal shirt aan, aan de tap zit en de kastelein met zijn gasten bespreekt wat ze hebben meegemaakt.

DKMELAJIDBB Ja hoor daar zijn we weer! oftewel, De Kom Maar Eens Langs Als Je In De Buurt Band, van Jan Volleberg en Tom Raaijmakers. Zij vertelden over de afgelaste pronkzittingen en carnaval in de voorbije jaren, de jeugdprins van de ‘Fukkepot’ die in z’n toespraak vertelde over ‘Klote stekers’ en de Carnavalsvereniging die na de Carnaval van 2022 een heuse Bingokaart in het leven hadden geroepen om te kijken wie er allemaal Corona had na de Carnaval. 

Natuurlijk mag de dansgarde niet ontbreken op de pronkzitting. Naast hun prachtige gardedans lieten ze later op de avond hun showdans zien: een podium in de stijl van ABBA met verlichte dans-lichtbakken en een verlichte slinger aan het plafond. Ook mag de muziek van ABBA hierbij niet ontbreken. Ook dit jaar zag het er weer super uit en was het tot in de puntjes verzorgd.

De Familie van Prins Johann, Prinses Mieke, en Nar Tom hadden een mooi filmpje in elkaar gezet waarbij de hoogheden zelf en hun familieleden op diverse locaties in Wilbertoord, onder andere bij Cafe/Zaal Amanshof en het voetbalveld van DWSH hun danskwaliteiten lieten zien op de muziek van Snollebollekes.

Hans Klot en Co.: Bracht een mooie Goochelshow, mensen uit het publiek mochten assisteren tijdens de act, met onder andere een beker water die ineens leeg was, een rood doekje wat spontaan verdwijnt en verschillende kaarttrucs, lieten zij zien hoe eenvoudig goochelen kan zijn met een grote dosis humor. 

Ronnie en Tonnie waren ook van de partij met hun belevenissen als opzichter in de gemeente. Een aaneen stapeling van droge humor die we van hen gewend zijn, waarbij de tijdreizigers bijeenkomst verplaatst was naar vorige week zondag, de glazenwassers op de derde verdieping de ramen niet hadden gewassen omdat ze niet op de hoogte gebracht waren en dat in de Wilg dezelfde wijn geschonken wordt als dat de President van Amerika drinkt, namelijk Witte Huiswijn.

Het laatste optreden van de avond was voor de Veteranen met ‘The Masked Singer’: presentator Mark met diverse gastoptredens van bekende Wilbertoorders. Van de artiesten werden net zoals in de TV show eerst introductiefilmpjes getoond met aanwijzingen over de gemaskerde artiesten. Elk optreden bestond uit bekende nummers als ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, en ‘Ons moeder zeej nog’. Stuk voor stuk mooie optredens. Daarna mocht de Jury, bestaande uit de hoogheden, raden wie er nu achter het masker schuilging. Zo kwam Bikkel, de mascotte van NEC, Buurman en Buurman en een kabouter voorbij. Uiteindelijk bleek de Grote Boze Wolf de grote winnaar van de show. 

De avonden werden muzikaal begeleid door de kleurrijk uitgedoste Heigalmers. Ze speelden vaak de Buutmars, hadden een eigen Medley en zorgden dan ook elke avond voor een gezellige noot. 

Heigalmers bedankt! En ook de artiesten, alle mensen voor en achter de schermen en natuurlijk het publiek, dankjewel: het was weer uniek in het Klottenriek!