Op vrijdag 17 februari zal het carnavalsfeest dan echt beginnen. In de avond zal in de tot carnavalshuis omgebouwde sportzaal van De Wis/De Misse het openingsfeest losbarsten.

Zowel de jeugd als de volwassen hoogheden uit Langenboom, Sint-Hubert, Wilbertoord en Mill zullen hier van de wethouder de sleutel overhandigd krijgen en daarmee vier dagen lang over hun dorp regeren. De deur gaat open om 18.11 uur en om 18.45 uur start het officiële gedeelte van de jeugd. Om omstreeks 20.30 uur krijgen de volwassenen de sleutel en kan het feest echt losbarsten. Naast DJ Luppie zal ook zanger Sven Versteeg, bekend van RadioNL, de nodige sfeer komen brengen. 

Zaterdag zal er om 19 uur in de kerk een carnavalsmis zijn waarbij leden van Amicitia zorgen voor muzikale opluistering. Daarna zal er in De Misse met DJ Robert tot in de kleine uurtjes gefeest worden. Het thema van het verkleedfeest is flower power maar natuurlijk mag je je eigen verkleedfantasie ook laten werken.

Op zondagmiddag (vanaf 13 uur) wordt er door café De Misse een familiemiddag georganiseerd, met onder andere een springkussen en kinderactiviteiten.

Maandagmiddag zal vanaf 13 uur de optocht door de straten trekken. Aansluitend is er weer feest in De Misse met DJ Fasto.  

Op dinsdag is de boerenbruiloft waarbij boer René en zijn boerin Mirella in aanwezigheid van hun getuigen Jaap en Irma en hun kinderen, familie, vrienden en bekenden in de onecht zullen worden verbonden. Om 13.45 uur start vanuit De Spie de bruidsstoet welke rond 15.15 uur aankomt bij De Misse. Na het officiële gedeelte (vanaf 15.30 uur) zal er een receptie (vanaf 19 uur) en bruiloftsfeest volgen. Zanger Bart van Dishoeck is van de partij en er zal gefeest worden tot carnaval 2023 met het inleveren van de sleutel weer zal worden afgesloten. 

Onze jeugdprins Mart, zijn jeugdprinses Nikki en jeugdnar Sep kunnen bijna niet meer wachten, zoveel zin hebben ze in deze dagen. En datzelfde geldt voor prins Woud d’n urste, prinses Marijn en nar Koen en het boerenpaar met hun getuigen. Na een periode met recepties en pronkzittingen zijn ze helemaal klaar voor het grote werk!

De toegang tot deze carnavalsactiviteiten is gratis. Het beloven gezellige dagen te worden! Ben je erbij? Of zou je graag meer willen weten? Spreek gerust de leden van de carnavalsvereniging aan. In het Baggeblad vind je ook meer informatie. Deze carnavalskrant is op zaterdag 4 februari door de leden van de carnavalsvereniging, groot en klein, en vrijwilligers huis aan huis verspreid in Langenboom. Heb je nog geen krant ontvangen of zou je voor bijvoorbeeld een familielid een extra exemplaar wensen, neem dan contact op met Yvonne Toonen via 06-41479793 of kom langs op Thomasweg 8. Daarnaast willen we iedereen bedanken voor de gastvrijheid, donaties en enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen bij het bezorgen van de carnavalskrant. Als je alsnog een donatie wilt doen dan kan dat via de QR-code op de eerste pagina.